Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ομόφωνο «όχι» των κατοίκων της Βόρειας Χίου στη δημιουργία υπερδομής 7.000 ατόμων! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην σθεναρή αντίσταση τόσο των κατοίκων του Πιτυούς όσο και των όμορων χωριών των Καρδαμύλων, της Συκιάδας και της Λαγκάδας, προσκρούει ο κυβερνητικός σχεδιασμός της δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης καθώς και Προαναχωρησιακού Κέντρου, χωρητικότητας 7.000 ατόμων, σε περιοχή που έχει ήδη αποκαλύψει πριν από μία εβδομάδα το Politischios.gr.Το πολεμικό κλίμα ενάντια στις αποφάσεις της Κυβέρνησης, επιβεβαιώθηκε και το απόγευμα του Σαββάτου κατά τη λαϊκή συνέλευση του Πιτυούς, στην οποία παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης.

Τα επιχειρήματα Μηταράκη

Σε γενικές γραμμές ο κυβερνητικός Βουλευτής, επανέλαβε τα επιχειρήματα που εξέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής, σημειώνοντας ότι μία υπεύθυνη Κυβέρνηση δεν αρκείται στην απλή περιγραφή του προβλήματος αλλά οφείλει να δίνει ρεαλιστικές λύσεις.

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης, σημείωσε ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιχειρεί να βάλει ένα τέλος στη σημερινή άθλια κατάσταση, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι στόχος είναι η μη μόνιμη παραμονή στη Χίο προσφύγων και μεταναστών, κάτι που όπως είπε θα επιτευχθεί με την ταχύτερη εξέταση του ασύλου και τις μαζικές επιστροφές μεταναστών προς την Τουρκία.

Σε ότι αφορά στο μέγεθος της δομής, σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος αριθμός ναι μεν τρομάζει τους κατοίκους, ωστόσο ο λόγος που επιλέχθηκε ένας τόσο μεγάλος αριθμός της τάξεως των 7.000 ατόμων είναι επειδή η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τη δημιουργία μίας μικρής δομής η οποία στη συνέχεια θα γιγαντωθεί.

Εκτός των άλλων ο Χιώτης Βουλευτής, επανέλαβε ότι ακόμα και μόνος του θα αναλάβει όλο το πολιτικό κόστος προκειμένου να προασπίσει τις πολιτικές της Κυβέρνησης, τις οποίες χαρακτήρισε ρεαλιστικές και εθνικά συμφέρουσες.

Το «όχι» του Πιτυούς

Στον αντίποδα οι κάτοικοι του Πιτυούς επιχείρησαν να λάβουν απαντήσεις σε φλέγοντα ζητήματα, όπως για παράδειγμα η ακριβής τοποθεσία που έχει επιλεγεί, με τον Νότη Μηταράκη να αρνείται να δώσει λεπτομέρειες προς το παρόν.

Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις των Νίκου Γεωργούλη και Αναστασίας Φράγκου που επεσήμαναν ότι η κλειστή δομή δεν έχει καμία σχέση με την έννοια του περιορισμού ελευθεριών των ατόμων που θα διαμένουν, όπως αφήνει να εννοηθεί η κυβέρνηση, προτάσσοντας παράλληλα τους εθνικούς κινδύνους από την απόφαση εγκλωβισμού 7.000 ατόμων σε ακριτικές περιοχές όπως τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι κάτοικοι του Πιτυούς μάλιστα απέρριψαν τα ανταποδοτικά οφέλη της Κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς τα ως δόλωμα και ξεκαθαρίζοντας ότι είναι έτοιμοι να αποτρέψουν τους επιχειρούμενους σχεδιασμούς στην περιοχή τους.

 

Παντελής Φύκαρης

ΠΗΓΗ

Shares