Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ομελέτα φούρνου από τον Άκη Πετρετζίκη “έριξε” το Instagram

Ομελέτα φούρνου από τον Άκη Πετρετζίκη "έριξε" το Instagram [vid]Το live του Άκη Πετρετζίκη στο Instagram είχε χιλιάδες άτομα λόγω της… απίθανης ομελέτας φούρνου.

Ο διακεκριμένος σεφ, Άκης Πετρετζίκης είναι από τους ελάχιστους Έλληνες που έχουν πάνω από 1 εκατομμύριο followers στο Instagram. Επομένως, είναι λογικό όποτε κάνει live να μπαίνει χιλιάδες κόσμος και να παρακολoυθεί. Έτσι και έγινε σήμερα (11/11), καθώς ο Άκης Πετρετζίκης έκανε ένα 25λεπτο live, το οποίο αποθήκευσε ως δημοσίευση και έδειξε πως να κάνετε μία γευστικότατη και εντυπωσιακή ομελέτα φούρνου.

Δείτε το live 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Akis Petretzikis (@akis_petretzikis)

στις

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Σε ένα πυρέξ 20×30 εκ. (στο μέγεθος μισού ταψιού φούρνου) απλώνουμε με ένα πινέλο 2 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Φροντίζουμε η φρυγανιά να καλύψει όλη τη βάση και τα τοιχώματα του πυρέξ για να μην κολλήσει η ομελέτα.
  • Προσθέτουμε λίγες τηγανητές πατάτες, το ζαμπόν, το τσένταρ ή άλλο τυρί, την πιπεριά και τον μαϊντανό.
  • Σπάμε 10 αβγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα (200γρ), αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να διαλυθούν τα αβγά. Προσθέτουμε το μπέικιν και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε για 1 ώρα στους 160 βαθμούς
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε

Λίγα λόγια για τον Άκη Πετρετζίκη

Ο Άκης Πετρετζίκης γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1984 στη Θεσσαλονίκη και είναι διάσημος Έλληνας μάγειρας. Το καλοκαίρι του 2004 εργάστηκε ως σεφ στο Myconian Ambassador Relais & Chateux στη Μύκονο και από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2005 ως Chef de Partie στο εστιατόριο 8 the Plate στην Αθήνα.

Τον Φεβρουάριο του 2005 εργάστηκε ως Head Chef στο Saint Nicolas Bay στην Κρήτη, ενώ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ως Head Chef στην παμπ James Joyce, στην Αθήνα. Το 2006, μετακόμισε στην Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να εργάζεται ως Chef de Partie στο εστιατόριο Havana στο Μπράιτον, ενώ από το 2008 έως το 2010, εργάστηκε ως Chef de Partie στο ξενοδοχείο The Goring.

Το 2010, ο Πετρετζίκης επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει στο τηλεπαιχνίδι MasterChef και έξι μήνες μετά αναδείχτηκε ως ο πρώτος Έλληνας Master Chef. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε η πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση στην καθημερινή στήλη μαγειρικής στην εκπομπή Πρωινό mou, η οποία προβαλλόταν μέχρι το 2014.

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου – το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία ο μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-Μέχρι και σήμερα) και Akis’ Food Tour (2020-Μέχρι και σήμερα).

Το 2015, ξεκίνησε τη συνεργασία του με την εταιρεία Fresh One Productions, η οποία επισφραγίστηκε με την ανάρτηση ενός βίντεο με συνταγή του Άκη, στο δίκτυο του Food Tube του Τζέιμι Όλιβερ. Από τότε, ο Πετρετζίκης είναι ένας από τους 15 επίσημους συνεργάτες του δικτύου. Από το 2013, ο Πετρετζίκης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Άκης Πετρετζίκης ΜΟΝ ΕΠΕ – μίας εταιρίας η οποία περιλαμβάνει εκδόσεις περιοδικών και βιβλίων, τηλεοπτικές και ηλεκτρονικές μαγειρικές εκπομπές, χώρους εστίασης και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο πωλούνται οικιακά, κουζινικά και είδη δώρων, σχεδιασμένα από τον ίδιο.

Στις 13 Ιουνίου 2019, ο Άκης Πετρετζίκης κατέρριψε ένα ρεκόρ Γκίνες στην Θεσσαλονίκη, φτιάχνοντας 3.378 μπέργκερ σε 1 ώρα (προηγούμενο ρεκόρ 2220 μπέργκερ – Ισπανία 2016). Το 2019 δέχτηκε την πρόταση του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού BBC One, για την συμμετοχή στην εκπομπή Ready Steady Cook το 2020.

Shares