Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Ωμέγα Εμποδιστής: Φέρνει κρύο, χιόνια και κακοκαιρία [vid]

 

Ωμέγα Εμποδιστής:
[adrotate group="4"]
Ωμέγα Εμποδιστής:

Ωμέγα Εμποδιστής: Κακοκαιρία όλη την εβδομάδα.Αλλάζει το σκηνικό του καιρού καθώς η ηλιοφάνεια θα δώσει τη θέση της στην κακοκαιρία, με κρύο αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Ωμέγα Εμποδιστής: Αιτία για αυτό είναι ένας ισχυρός αντικυκλώνας με σχηματισμό «Ωμέγα» που θα αναπτυχθεί αρχικά στη Δυτική Ευρώπη και αναμένεται να φέρει έντονη κακοκαιρία και στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα αύριο Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Στην Αττική προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμναθεί από 10-19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη, ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-18 βαθμούς.

  • Την Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και την βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα.
  • Την Τετάρτη τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και του δυτικού βορειοδυτικού Αιγαίου.
  • Την Πέμπτη τα ισχυρά φαινόμενα θα απασχολήσουν την ανατολική και νότια χώρα, ενώ την Παρασκευή θα απασχολήσουν τα νότια θαλάσσια τμήματα.

Δείτε live την εξέλιξη του φαινουμένου

Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μανουσάκης εφιστά την προσοχή στους θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο αλλά και στις χιονοπτώσεις για υψόμετρα άνω των 1500 μέτρων.

«Ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα είναι αυξημένος ιδιαίτερα σε περιοχές με ιστορικό λόγω τοπογραφίας, δόμησης κτλ.

Σημειώστε τέλος ότι ο Νοέμβριος στατιστικά είναι ο μήνας με την μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Δείχνουμε όλοι την απαιτούμενη προσοχή!».

Σε ανάρτηση του ο μετεωρολόγος εξηγεί πώς θα εξιλιχθεί ο αντικυκλώνας.

Στους πρώτους δύο επισυναπτόμενους χάρτες απεικονίζεται με την μπλε καμπύλη ο ωμέγα εμποδιστής και με τα μαύρα βέλη η πορεία που ακολουθούν οι κακοκαιρίες γύρω από αυτόν καθώς δεν μπορούν να περάσουν από το εσωτερικό αυτού. Φανταστείτε σαν ένα βουνό να υψώνεται εκεί που είναι η μπλε καμπύλη, οπότε οι κακοκαιρίες περνούν γύρω από αυτό.

Στον τρίτο επισυναπτόμενο χάρτη απεικονίζεται η βροχόπτωση 24ωρου όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο έντονα φαινόμενα αναμένουμε.

Στον τρίτο επισυναπτόμενο χάρτη απεικονίζεται η βροχόπτωση 24ωρου όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο έντονα φαινόμενα αναμένουμε.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares