Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Oλυμπιακός: «Να βρούμε τρόπο χωρίς Σπανούλη και Στρέλνιεκς»…

Δύσκολο παιχνίδι που θα εξαρτηθεί από το επίπεδο της προσπάθειας του Ολυμπιακού, χαρακτήρισε ο Ντέιβιντ Μπλατ το αυριανό με την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ. «Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες», τόνισε.
Τις καθιερωμένες δηλώσεις του πριν τις εντός έδρας αναμετρήσεις του Ολυμπιακού έκανε ο Ντέιβιντ Μπλατ, λίγο πριν την έναρξη της τελευταίας προπόνησης για το αυριανό παιχνίδι με την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ για την 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Αρχικά, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», δήλωσε: «Είναι ένα κρίσιμο ματς για εμάς και είναι μπροστά στον κόσμο μας και ελπίζουμε να τους δώσουμε ένα το ίδιο καλό παιχνίδι όπως στο προηγούμενο εντός έδρας κόντρα στην Μπάγερν. Η Ζαλγκίρις είναι μία καλή ομάδα και είχε τις δυσκολίες της φέτος, αλλά τελευταία παίζει καλά, ομαδικά και είναι δεδομένο πως θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τους κερδίσουμε».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων του Τύπου, μίλησε για:

-το αν θα παίξει ο Σπανούλης: «Όχι δεν τον περιμένουμε τον Βασίλη, θα είναι εκτός και ο Στρέλνιεκς. Είναι κάτι με το οποίο πρέπει να συμβιβαστούμε, είναι κρίμα που τώρα τις τελευταίες εβδομάδες είμαστε σε αυτή την κατάσταση. Θα πρέπει όμως να το ξεπεράσουμε και να βρούμε τον τρόπο άσχετα με το ποιος θα είναι έτοιμος να παίξει».

-τα «κλειδιά» της νίκης: «Πολλά είναι τα κλειδιά της αναμέτρησης, αλλά αυτό το οποίο θα παίξει ρόλο θα είναι το επίπεδο της προσπάθειάς μας».

-το αν η ήττα από Γκραν Κανάρια θα επηρεάσει: «Ήταν ιδιαίτερο παιχνίδι γιατί ήταν σε διπλή εβδομάδα, αν ρωτήσετε τη Ζαλγκίρις το ίδιο θα σας πει. Δεν έχουμε όμως χρόνο για συμπεράσματα, το έχουμε αφήσει ήδη πίσω μας, σε αυτό το χρονικό σημείο δεν κοιτάμε πίσω αλλά μπροστά με κουράγιο και αισιοδοξία για το μέλλον».

-τις απουσίες Σπανούλη και Στρέλνιεκς: «Το κάναμε κόντρα στην Μπάγερν, παίξαμε χωρίς αυτούς και κάναμε ένα σπουδαίο παιχνίδι, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και απέναντι στη Ζαλγκίρις. Αυτή είναι η κατάστασή μας τώρα και δεν υπάρχει περίπτωση να το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία».

-το μήνυμα του στον κόσμο: «Ελπίζω να έρθουν και να μας συμπαρασταθούν όπως πάντα. Μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

-τις ομάδες που ξεκουράζουν παίκτες σε αυτά τα τελευταία ματς: «Οι ομάδες που το κάνουν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν και δείχνει ότι είναι σε αυτή την κατάσταση να το πράξουν. Δεν είναι ανταγωνιστικές ως συνήθως, αλλά είναι δικαίωμα τους και δεν έχουμε να σχολιάσουμε εμείς κάτι πάνω σε αυτό».

-το γεγονός ότι τα κρίσιμα παιχνίδια είναι σε διαφορετικές ώρες και μέρες: «Είναι μία καλή ιδέα να γίνονται όλα μαζί. Ίσως να έχει να κάνει με τα ταξίδια γιατί υπάρχουν διαφορές ώρας μεταξύ των χωρών, αλλά γενικά είναι μία καλή ιδέα».

-τον Τουπάν ο οποίος δεν έπαιξε στο Κάουνας στον πρώτο γύρο: «Είναι σημαντικό να τον έχουμε στην ομάδα και σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι».

sport-fm

Shares