Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ολυμπιακός: Και τυπικά στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League

Ολυμπιακός: Και τυπικά στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League

 

Ο αποκλεισμός της Βιγιαρεάλ από την Λίβερπουλ στέλνει οριστικά και αμετάκλητα τον Ολυμπιακό στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League.


Η αρχή έγινε με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA να αποκλείσει τις ρώσικες ομάδες από τις επόμενες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Απέμενε ακόμη ένα εμπόδιο: Να μην κατακτήσει η Βιγιαρεάλ το φετινό Champions League, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο θα βρισκόταν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και την επόμενη χρονιά.

Η Βιγιαρεάλ λοιπόν αποκλείστηκε από την Λίβερπουλ και ο Ολυμπιακός γλίτωσε και τυπικά έναν προκριματικό γύρο. Από τον α’ που αρχικά ήταν να συμμετάσχει (5-6 και 12-13 Ιουλίου), τώρα θα βρεθεί στον β’ προκριματικό, έχοντας ένα κέρδος 15 ημερών. Ο β’ γύρος θα διεξαχθεί στις 19-20 και 26-27 Ιουλίου.

 

Τα οφέλη των Πειραιωτών είναι πολλαπλά… Πρώτον, οι παίκτες του που θα φύγουν για τις διακοπές του, θα γυρίσουν σχεδόν μετά από έναν μήνα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους και όχι μετά από 15 μέρες. Ήταν κάτι που το είχαν πολύ μεγάλη ανάγκη μετά από 2,5 χρόνια αγωνιστικών υποχρεώσεων με ελάχιστες μέρες διακοπών.

Δεύτερον, θα έχει τη δυνατότητα να δώσει πιο δυνατά φιλικά και να προετοιμαστεί καλύτερα για τα καλοκαιρινά προκριματικά. Βλέπετε, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να βρεθούν δυνατοί αντίπαλοι τον Ιούνιο εν αντιθέσει με τον Ιούλιο όπου θα είναι εκτός Ελλάδας για προετοιμασία.

Τρίτον, δεν χρειάζονται τόσο μεγάλες βιασύνες ώστε να γίνουν… χθες κάποιες προσθήκες. Ο Ολυμπιακός έχει περισσότερο χρόνο μπροστά του για να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις. Ακόμα και αρχές Ιουλίου να έρθει ένας νέος ποδοσφαιριστής, θα είναι σε θέση με την κατάλληλη προπόνηση που θα γίνει, να βοηθήσει στην πρώτη ευρωπαϊκή «μάχη στις 19 – 20 Ιουλίου, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν ξεκινούσε ο Ολυμπιακός από τον α’ προκριματικό γύρο.

Πηγή: fosonline.gr

Shares