Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024

Ολλανδία: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω ομίχλης – 2 νεκροί σε καραμπόλα

Η ομίχλη προκαλεί προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Άιντχοβεν, ενώ δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε καραμπόλα 

Η εναέρια κυκλοφορία διαταράχθηκε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο του Άιντχοβεν, στη νότια Ολλανδία, όπου οι αφίξεις ήταν, σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου, αδύνατον να πραγματοποιηθούν, λόγω παχιάς ομίχλης που περιόριζε την ορατότητα σε μεγάλο μέρος της χώρας.

«Οι αναχωρήσεις είναι εφικτές», αλλά «οι αφίξεις είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν προς το παρόν», λόγω της ομίχλης, προειδοποίησε στο Twitter το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ολλανδίας, συνιστώντας στους ταξιδιώτες να ενημερώνονται από τον ιστότοπο του αεροδρομίου.

Η εναέρια κυκλοφορία στις αρχές του πρωινού είχε διακοπεί τελείως, σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σύγκρουση μεταξύ αρκετών οχημάτων, ανακοίνωσε παράλληλα η ολλανδική αστυνομία με ανάρτησή της στο Twitter, συνιστώντας στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί στους δρόμους λόγω της ομίχλης.

Το δυστύχημα προκλήθηκε στις 07:30 (08:30 ώρα Ελλάδος) σε επαρχιακό δρόμο στην επαρχία Φλέβολαντ, ανατολικά του Άμστερνταμ, διευκρίνισαν οι δυνάμεις της τάξης. Σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS, η ορατότητα περιοριζόταν στα 100 μέτρα στην επαρχία την ώρα που σημειώθηκε η καραμπόλα.

Ατύχημα μεταξύ τεσσάρων οχημάτων στην Μπριέλ, στο δυτικό τμήμα της Ολλανδίας, όπως και ατύχημα κοντά στο Έβικ, στο ανατολικό, έχουν επίσης προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία, μετέδωσε το NOS.

Η βασιλική μετεωρολογική υπηρεσία της Ολλανδίας KNMI εξέδωσε σήμερα το πρωί κίτρινο συναγερμό για το σύνολο της χώρας με εξαίρεση τα νησιά της Θάλασσας του Βάντεν, στο βόρειο τμήμα της χώρας, λόγω της ομίχλης.

Η ορατότητα περιορίζεται σε αρκετά μέρη «κάτω των 200 μέτρων», σύμφωνα με το KNMI, το οποίο προειδοποίησε ότι «η κυκλοφορία και οι δραστηριότητες στο ύπαιθρο μπορεί να διαταραχθούν». Η ομίχλη αναμενόταν να διαλυθεί στα τέλη του πρωινού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares