Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Ολλανδία: Κλήθηκε ο Ιρανός πρεσβευτής μετά τον απαγχονισμό δύο αντρών – Έρχονται ανατροπές;

Τον πρεσβευτή του Ιράν στην Ολλανδία κάλεσε η κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να εκφράσει τις βαθιές ανησυχίες της για την εκτέλεση δυο διαδηλωτών για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα.

«Συγκλονισμένος από τις φρικτές εκτελέσεις των διαδηλωτών στο Ιράν. Θα καλέσω τον πρεσβευτή του Ιράν για να υπογραμμίσω τις σοβαρές ανησυχίες, ενώ καλώ τις χώρες-μέλη της ΕΕ να πράξουν το ίδιο», έγραψε στο Twitter, ο Ολλανδός υπουργός των Εξωτερικών Βόπκε Χούκστρα.

To Ιράν απαγχόνισε σήμερα δύο άντρες που κατηγορήθηκαν ότι σκότωσαν ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας στην διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν στη χώρα μετά από τον θάνατο της 22χρονης Ιρανής με καταγωγή από το Κουρδιστάν Μάχσα Αμινί στις 16 Σεπτεμβρίου του 2022.

“Ο Μοχάμαντ Μεχντί Καράμι και ο Σεγέντ Μοχάμαντ Χοσεΐνί, κύριοι δράστες του εγκλήματος που οδήγησε στο άδικο μαρτύριο του Ρουχολάχ Ατζαμιάν απαγχονίστηκαν σήμερα το πρωί”, αναφέρει ανακοίνωση του δικαστικού σώματος που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Τέσσερις διαδηλωτές έχουν εκτελεστεί σε σχέση με τις διαδηλώσεις.

Ο Χούκστρα δήλωσε ότι οι ενέργειες αυτές υπαγορεύουν την ανάγκη για την επιβολή πιο σκληρών κυρώσεων κατά του Ιράν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σύγκριση με αυτές που εξετάζονται κατά την τρέχουσα περίοδο.

Η Ολλανδία είχε καλέσει επίσης, τον Ιρανό πρεσβευτή στη Χάγη τον προηγούμενο μήνα, για να διαμαρτυρηθεί κατά της εκτέλεσης διαδηλωτών στο Ιράν.

 

newsit.gr

Shares