Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ολλανδία – Γράφουν ιστορία τα τρακτέρ εναντίων του δολοφονικού κλιματικού νόμου – Βίντεο

Η ολλανδική κυβέρνηση παρουσίασε σχέδιο ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ που στόχο έχει την μείωση του αριθμού των εκτρεφόμενων ζώων στη χώρα. Αιτία οι υπερβολικές ποσότητες αζώτου που απελευθερώνει η εκτροφή αγελάδων και χοίρων. Συνέπεια; Η αύξηση των τιμών τροφίμων ενώ έρχεται πείνα.

«Πιστεύω ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να μην πετάνε στα σύννεφα, να κατέβουν στη γή να σκεφτούν τι ακριβώς θέλουμε; Η Ολλανδία είναι μια μικρή χώρα. Θέλουμε τα πάντα, μα πρέπει πραγματικά να αναρωτηθούμε αν μπορούμε να τα έχουμε όλα_» υποστηρίζει ο κτηνοτρόφος Κόρνε ντε Ρουίζ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην Ολλανδία εκτρεφονται πάνω από 100 εκατομμύρια ζώα, ενώ είναι η νούμερο ένα χώρα σε εξαγωγές κρέατος στον κόσμο. Οι κτηνοτρόφοι ζητούν περισσότερο χρόνο. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σε εθελοντική βάση, δίδοντας έμφαση στις αποζημιώσεις, όμως σταδιακά θα οδηγήσει και σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, εφόσον δεν υπάρχει ανταπόκριση, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

«Όντως βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο.Όμως ο πολιτικός κόσμος και η κοινωνία πρέπει να μας καταλάβουν και να μας βοηθήσουν. Δώστε μας χρόνο, χρήμα και χώρογιατί ναι, οι αγρότες θέλουν να δουλέψουν για να π ετύχουμε την πράσινη μετάβαση» υποστηρίζει ο Σβαάκ βαν ντερ Τακ, επικεφαλής της ένωσης κτηνοτρόφων Ολλανδίας.

Το ξέσπασμα της πανδημίας καθυστέρησε τις διαδικασίες για την πάταξη της λεγόμενης «κρίσης του αζώτου». Όμως η νέα κυβέρνηση παρουσιάσε το σχέδιο της και κέρδισε την στήριξη του κοινοβουλίου. Μια νέα περιβαλλοντολογική νομοθεσία που επικυρώθηκε πριν λίγους μήνες ορίζει πως μέχρι το 2030 τουλάχιστον οι μισές από τις προστατευόμενες φυσικές περιοχές της χώρας θα πρέπει να παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα αζώτου.

 

πηγή: patrisnews

Shares