Τετάρτη , 5 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Όλη η ιστορική αλήθεια για την προδοσία των συμμάχων στην Μικρά Ασία από τον Κυριάκο Βελόπουλο

Από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, εξηγεί ιστορικά, πως οι σύμμαχοι πρόδωσαν την Ελλάδα με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Μικρασιατική καταστροφή.

Αποφασιστικός ο Κυριάκος Βελόπουλος για να λάμψει η αλήθεια, έφερε από το βήμα της Βουλής κι’ άλλα ιστορικά παραδείγματα που κατακρεουργούν την ιδεολογία “πάντα δίπλα στους συμμάχους”.

Με κεντρικό πρωταγωνιστή την Ρωσία, οι Μπολσεβίκοι είχαν καταργήσει όλα τα χρέη της Ρωσίας, κάτι που εξόργισε τις Μ. Δυνάμεις και η Γαλλία μαζί με την Αγγλία έστειλαν στρατό και οπλισμό. Σημειώνεται ότι και οι Γάλλοι έλεγχαν μέρος της Ρωσικής οικονομίας, προτού προβούν οι Μπολσεβίκοι στην εθνικοποίηση και διαγραφή χρεών, έχοντας ακόμα και τις περιουσίες της αυτοκρατορίας στα χέρια των Γαλλικών τραπεζών. Η Ελλάδα τότε έστειλε όπλα και στρατό στην Ουκρανία. Σήμερα κάνει ακριβώς σχεδόν το ίδιο, επειδή το προστάζουν οι σύμμαχοι και αυτό να έρχεται μπούμερανγκ εις βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Ρόλο κλειδί έπαιξε η Μοσούλη, όπου Άγγλοι και Γάλλοι δεν επιθυμούσαν να χάσουν την μοιρασιά και έτσι βοήθησαν τον Κεμάλ, ενισχύοντας τον στρατό του με όπλα και διακόπτοντας την τροφοδοσία όπλων προς τους Έλληνες που πολεμούσαν στην Μ. Ασία. H κομμουνιστική Ρωσία ήταν επίσης με το πλευρό του Ατατούρκ.

Τα χαρακτηριστικά αυτά παραδείγματα θα μπορούσαν να επαναληφθούν σε ενδεχόμενη στρατιωτική τριβή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares