Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

OΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ- Στη δημοσιότητα ο χάρτης της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης: Εξαφάνισαν το Καστελόριζο…

Τον χάρτη με τα όρια της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ που συμφώνησαν Τουρκία και Λιβύη δημοσιοποιεί σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών μέσω του λογαριασμού του στο Τwitter.
O Τσαγατάι Ερτζίγες, αναπληρωτής διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Διμερών Πολιτικών Υποθέσεων και Ναυτιλίας-Αεροπορίας-Συνόρων του τουρκικού ΥΠΕΞ, δίνει χάρτη στον οποίο απεικονίζεται το σημείο που συμφώνησαν να κηρύξουν ΑΟΖ Τουρκία και Λιβύη, δίπλα ακριβώς από την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον χάρτη, όπως αναφέρει το ethnos.gr:

Από το σημείο Α έως Β είναι τα όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, με βάση την παράνομη συμφωνία που υπογράφηκε το 2011.

Tο σημείο C-D-E  αποτελεί την διάμεση γραμμή μεταξύ των δύο ηπειρωτικών χωρών της Τουρκίας με την Αίγυπτο. Εδώ δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά η Τουρκία προβάλλει μόνο τις αξιώσεις της σε περίπτωση διαπραγματεύσεων με την Αίγυπτο.

Και το σημείο E-F είναι τα όρια στα οποία συμφώνησαν Τουρκία και Λιβύη το 2019, δεξιά και νότια της Κρήτης.

Ο υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος, Τσαγατάι Ερτζίγες, ερωτάται μάλιστα από ακόλουθό του στο twitter αν η συμφωνία περιλαμβάνει μόνο αυτό το σημείο και πώς η οριο-γραμμή δεν κατεβαίνει νότια της Κρήτης, όπως έδειχναν άλλοι χάρτες.

Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα μετά το συμφωνητικό συνεργασίας Τουρκίας – Λιβύης! Πώς θα αντιμετωπίσουμε τον Τουρκικό Τραμπουκισμό;..

Shares