Τρίτη , 28 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

Όλα έτοιμα στο Άγιο Όρος για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη

Αναμένονται απουσίες Μονών από την εκδήλωση υποδοχής του


Την Παρασκευή αναμένεται να φτάσει στο Άγιο Όρος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ήδη μέλη της συνοδείας του αλλά και αστυνομικές δυνάμεις έχουν καταφτάσει στις Καρυές.

Το πρόγραμμα τοι Οικουμενικού Πατριάρχη οριστικοποιήθηκε στη συνάντηση στο Φανάρι με τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, Θανάση Μαρτίνο. Η επίσκεψη Βαρθολομαίου συμπίπτει με την συμπλήρωση 30 χρόνων στον πατριαρχικό θρόνο. Είχε προγραμματιστεί από τον περασμένο Νοέμβριο, όμως λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού στο Άγιο Όρος, αναβλήθηκε.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα υποδεχτούν στην πλατεία των Καρυών οι ηγούμενοι και οι Αντιπρόσωποι των 20 Ιερών Μονών, αν και αναμένονται απουσίες Μονών. Θα ακολουθήσει δοξολογία στο Ναό του Πρωτάτου και αντιφώνηση από τον Πατριάρχη. Μετά το δείπνο στο Αρχονταρίκι θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Ιβήρων, όπου και θα διανυκτερεύσει.

Το πρωί του Σαββάτου θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Παναγίας Πορταϊτισσας. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Καρακάλλου, το απόγευμα της ίδιας μέρας θα επισκεφτεί την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας και θα παραστεί στον εσπερινό. Το βράδυ θα επιστρέψει στις Καρυές, όπου θα δειπνήσει με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας.

Το πρωί της Κυριακής θα χοροστατήσει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Ναό του Πρωτάτου και στη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Άξιον Εστί και το μεσημέρι θα αναχωρήσει από το Άγιο Όρος.

Πηγή: newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares