Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΣΟΚ! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΝΤΡΟΠΗΣ» από την ΚΝΕ: ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ το τείχος του Βερολίνου «Αντιφασιστικό Προστατευτικό»…

Άραγε τι άλλο μας μένει να ακούσουμε από την αριστερά; αναμφίβολα, αυτά που μπορείς να ακούσεις από την σοσιαλιστική αριστερά και τα παράγωγά της είναι πάντα «αξιοζήλευτα». Τόσο αξιοζήλευτα που αυτή την φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους…Για γέλια και για κλάματα η πρόσφατη ανακοίνωση της ΚΝΕ,της νεολαίας του ΚΚΕ, με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την κατάρρευση του ολοκληρωτικού καθεστώτος της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΚΝΕ χαρακτηρίζει το Τείχος του αίσχους ως «Αντιφασιστικό Προστατευτικό Τείχος», το οποίο φτιάχτηκε γιατί …«η ΓΛΔ είχε κάθε δικαίωµα να προστατεύσει την εργατική εξουσία από την ιµπεριαλιστική επιθετικότητα».

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, καμία αμφισβήτηση, καμία, σχεδόν, διαφορετική άποψη για την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Πρόκειται για το πιο ιστορικό γεγονός στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, για το γεγονός που άλλαξε τη μεταπολεμική Ευρώπη και σηματοδότησε την αρχή του οριστικού τέλους για ένα ολόκληρο σύστημα, αυτό του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Είναι πραγματικά απίστευτο το ταλέντο που διαθέτει γενικά το πολιτικό πεδίο της αριστεράς να διαστρεβλώνει λεγόμενα και καταστάσεις. Ωστόσο, αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία για να καταφέρεις να πείσεις κάποιον πώς αυτά που αναφέρει η νεολαία της αριστεράς στην ανακοίνωσή της ανήκουν στη σφαίρα του φανταστικού.

Ας υπενθυμίσουμε και εμείς με την σειρά μας μερικές από τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή: η μικρή παραγωγικότητα της εργασίας σε σύγκριση με αυτή των δυτικών καπιταλιστικών χωρών, η οποία γινόταν φανερή και στη χαμηλή διεθνή ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων των χωρών αυτών, η τεχνολογική υστέρηση και η τεράστια σπατάλη παραγωγικών πόρων, ήταν μερικά μόνο από τα βασικά δομικά προβλήματα των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Και επειδή όλοι μπορούν να αμφισβητήσουν λεγόμενα αλλά κανένας τους αριθμούς, αρκεί μόνο να υπενθυμίσουμε πώς την περίοδο του πολιτικού ανεμοστρόβιλου του 1989 οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν την Ανατολική Γερμανία υπολογίζονται κοντά σε 3.5 εκατομμύρια. Εκείνη ήταν και η κρίσιμη καμπή της ιστορίας,όταν αποφασίστηκε η κατασκευή των 155 χιλιομέτρων του τείχους του «αίσχους» πού επρόκειτο να χωρίσει την πόλη του Βερολίνου για τα επόμενα 30 χρόνια.

Μα, θα αναρωτηθεί κανείς, ποια ήταν η ειδοποιός διαφορά της ήττας του ’89 από τις τόσες άλλες ήττες της Αριστεράς του 19ου και 20ού αιώνα; Οι προηγούμενες ήττες, το μαρτυρολόγιο, οι θυσίες και οι απογοητεύσεις έδιναν το λίπασμα για να μιλούν τα αριστερά πολιτικά παιδιά για επανάσταση και για εναντίωση στο καπιταλιστικό πρότυπο.

Εν κατακλείδι, επειδή δεν θέλουμε να αφήσουμε κενά επικοινωνίας, ας απαντήσουμε στην ερώτηση της ΚΝΕ η οποία εμπεριέχεται στην κατά βάση « αστεία» ανακοίνωση που πραγματοποίησε για την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Η συγκεκριμένη ερώτηση για όσους δεν την γνωρίζουν είναι η  εξής: Γιατί όµως τέτοια µανία ενάντια σε έναν “αποτυχηµένο” εχθρό;(εννοώντας την αριστερά). Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι απλή και ελπίζουμε πως θα γίνει και εύκολα κατανοητή. Δεν υπάρχει καμία μανία, καμία θεωρία συνωμοσίας, κανένας εχθρός προ των πυλών γιατί πολύ απλά ο λαός έδειξε από μόνος του τις προτιμήσεις του. Αυτό το οποίο ευθύνεται στην πραγματικότητα και η αριστερά επιδιώκει αυτές τις διενέξεις με τα υπόλοιπα πολιτικά πεδία είναι ο άκρατος συναισθηματισμός που τη διακατέχει και εμπεριέχεται σε έναν κύκλο ηττών της επαναστατικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αυτό δυστυχώς για εσάς όμως δεν είναι δικό μας πρόβλημα! Είναι δικό σας πρόβλημα, και εσείς και μόνο εσείς είστε αυτοί πού μπορείτε να δώσετε το «αντίδοτο» για την «Μελαγχολία»της Αριστεράς.

Η συμβουλή μας είναι ότι αυτό σίγουρα δεν μπορεί να επιτευχθεί με τραγελαφικές ανακοινώσεις που θίγουν ιστορικά γεγονότα τα οποία καρπώνονται λαϊκής αποδοχής και δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Shares