Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Oικονομική “ένεση” 150 εκατ. δολαρίων από τη FIFA στις ομοσπονδίες…..

Την απόφαση να αποδεσμεύσει το ποσό των 150 εκατ. δολαρίων και να το μοιράσει στις 211 ομοσπονδίες που είναι μέλη της πήρε η FIFA, ώστε να βοηθήσει στα προβλήματα ρευστότητας που έχουν προκύψει λόγω του κορονοϊού.

Η FIFA θα αποδεσμεύσει επιχειρησιακά κεφάλαια για το 2019 και 2020 ύψους 150 εκ. δολαρίων στις συνομοσπονδίες-μέλη της, ως πρώτο μέτρο του σχεδίου που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή του κόσμου.

Καθένα από τα 211 μέλη θα λάβει από 500.000 δολάρια τις προσεχείς ημέρες, καθώς και ότι υπόλοιπα δικαιώματα υπάρχουν για το 2019 και 2020, προσθέτει η FIFA.

Η εξάπλωση του ιού έχει διακόψει κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα στη συντριπτική πλειοψηφία του πλανήτη και οι σύλλογοι δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την απώλεια εσόδων.

“Η πανδημία έχει προκαλέσει άνευ προηγουμένου προκλήσεις στο σύνολο του ποδοσφαίρου και ως παγκόσμιος κυβερνητικός φορέας, είναι καθήκον της FIFA να βρεθεί να είναι εκεί και να υποστηρίξει αυτούς που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα”, τόνισε ο πρόεδρος της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο και πρόσθεσε:

“Αυτό ξεκινά παρέχοντας άμεσα οικονομική βοήθεια στις ομοσπονδίες-μέλη μας, πολλές εκ των οποίων βιώνουν τεράστια οικονομική καταστροφή. Είναι το πρώτο βήμα ενός εκτεταμένου σχεδίου οικονομικής βοήθειας που αναπτύσσουμε, για να ανταποκριθούμε στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα”.

Η FIFA υποστήριξε ακόμη ότι θα αποδεσμεύσει και τη δεύτερη δόση των λειτουργικών δαπανών για το 2020, αρχικά μέσα στον Ιούλιο, την οποία υπό κανονικές συνθήκες οι ενώσεις-μέλη θα είχαν λάβει πλήρως μόνο μετά την εκπλήρωση των συγκεκριμένων κριτηρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares