Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: TO TEΛΕΥΤΑΙΟ ΟΧΥΡΟ ΠΟΥ Ο SOROS ΘΕΛΕΙ ΝΑ … “ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ”

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες που η πανδημία “προσγειώθηκε” στο δυτικό κόσμο, ο ιστότοπος “opendemocracy” της… γνωστής οικογενείας Open Society, με ιδρυτή τον George Soros, έστρωσε το δρόμο, προκειμένου να απαξιώσει αυτό που μέχρι τώρα δεν είχε τολμήσει ανοικτά να αγγίξει την οικογένεια!

Με άρθρο που φιλοξένησε ο εν λόγω ιστότοπος ήδη από το Μάρτιο του 2020, επιχείρησε να αποδομήσει την ασφάλεια του οικογενειακού ασύλου, να βάλει ευθέως κατά της θαλπωρής που προσφέρει η οικογενειακή στέγη αλλά και της προστασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών μιας οικογένειας. Το εν λόγω άρθρο προβάλλει μία άλλη, διεστραμμένη εικόνα της οικογένειας, η οποία αποκτά ένα ρόλο βίαιο, προβληματικό, επισφαλή, επικίνδυνο.

Με αφορμή το γενικευμένο στην Ευρώπη σύνθημα “μένουμε σπίτι”, ο συντάκτης του άρθρου συνοψίζει σε λίγες αράδες μια σειρά από “προβλήματα” σε αυτή τη λύση. Ευφάνταστα, ομολογουμένως προβλήματα, που πιο πολύ θυμίζουν “σοφιστείες” παρά σοβαρά και λογικά επιχειρήματα. Με ηθικής δήθεν φύσεως διλήμματα- όπως γιατί μιλάμε για οικογενειακή ασφάλεια ενώ υπάρχουν άστεγοι στους δρόμους, οδηγείται στον απόλυτη – γι αυτούς- πραγματικότητα: την ενδοοικογενειακή βία ως την πιο διαδεδομένη, αλλά μεταξύ των λιγότερο αναφερόμενων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πώς μπορεί το σπίτι, η οικογένεια να είναι ο ασφαλής προορισμός που θα μας κρατήσει μακρυά από τους κινδύνους της πανδημίας; Πώς μπορούμε να μιλάμε για την οικογένεια, όταν άστεγοι, αλλά και όσοι αναγκαστικά κατά την περίοδο της πανδημίας ζουν μακριά από αυτό (φυλακισμένοι, νοσηλευόμενοι, παράνομοι μετανάστες), δεν έχουν ΄΄σπίτι΄΄; Αυτή η
διεστραμμένη λογική επιχειρεί να μας γεμίσει τύψεις, για τον ίδιο μας τον εαυτό, αλλά και για
την .. “άδικη κοινωνία”!

Προχωρώντας δε ακόμα παραπέρα, ο συντάκτης του άρθρου χαρακτηρίζει την καραντίνα ως “το όνειρο ενός κακοποιού” καθώς η ενδοοικογενειακή βία αυξάνει, όσο τα θύματα δεν μπορούν να φύγουν από το σπίτι! Το άρθρο παραλείπει να αναφέρει πως η απαράδεκτη αυτή μορφή βίας πρέπει να μη γίνεται δεκτή επ ουδενί, αλλά και πρέπει πάντα να καταγγέλλεται. Δεν θα πρέπει καθόλου να μας ενδιαφέρει πόσο συχνά γίνεται, αλλά μας νοιάζει να ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Το άρθρο καταλήγει ότι… “αξίζουμε καλύτερα από την ..οικογένεια”! Αυτή η εξοργιστική παράλογη “λογική”; διέπει όλο το άρθρο, το οποίο, ούτε λίγο, ούτε πολύ, προσπαθεί να δαιμονοποιήσει το θεσμό της “οικογένειας”, προσπαθώντας να την παρουσιάσει ως άντρο καταπίεσης, βίας- σωματικής και ψυχολογικής, ανηθικότητας, απανθρωπιάς.

Ακριβώς όπως παραγκωνίσθηκε η θρησκεία, με τις εκκλησίες να κλείνουν, τις τελετές να αναβάλλονται, τη θεία κοινωνία να μην τελείται. Ακριβώς όπως έγινε με τις εθνικές μας επετείους, όπου δεν παρελάσαμε, δεν καταθέσαμε στεφάνια, δεν τιμήσαμε το σθένος των προγόνων μας. Έτσι όπως αυτή η καραντίνα στάθηκε αφορμή να καταπατηθούν οι θεμέλιοι λίθοι της ελληνικής κοινωνίας, τα συνδετικά των Ελλήνων στοιχεία, έτσι από τον εμπνευστή της παγκοσμιοποίησης, το George Soros, επιχειρείται η αποδόμηση της οικογένειας.

Ο τρανταχτός τίτλος “Η κρίση του κοροναϊού δείχνει ότι είναι καιρός να καταργηθεί η οικογένεια” δείχνει το απύθμενο θράσος, την μεθοδευμένη προσπάθεια των γκλομπαλιστών για άνοιγμα σε μία νέα κοινωνία χωρίς δεσμούς, χωρίς χαρακτηριστικά, χωρίς ταυτότητα.

Το τελευταίο μας οχυρό, η οικογένεια, δέχεται απροκάλυπτη και σφοδρή επίθεση. Είναι στο χέρι μας να την κρατήσουμε ζωντανή, να αντισταθούμε στην ισοπέδωση. H οικογένεια μας, το σπίτι μας, οι ρίζες μας , οι δικοί μας άνθρωποι, είναι αυτά που μας προσδιορίζουν, αυτά που μας κάνουν να ανθίζουμε. Οι φιλοδοξίες των “ανοικτών κοινωνιών” μπορούν να περιμένουν. Το σπίτι μας είναι το πιο δυνατό οχυρό μας.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ ΣΤΑΜΟΥ

Υγ Το λινκ του επίμαχου άρθρου

https://www.opendemocracy.net/en/oureconomy/coronavirus-crisis-shows-its-time-abolish-
family/

Shares