Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Οι Βρετανοί αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση

liz-tras

Σε ιστορικά επίπεδα η δυσαρέσκεια των πολιτών ως προς τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος δείχνει δημοσκόπηση – Χάνουν ψηφοφόρους οι Συντηρητικοί


Σχεδόν οκτώ στους 10 Βρετανούς αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οικονομική κρίση την οποία πυροδότησε η προσπάθεια -η οποία πλέον εγκαταλείφθηκε- της πρωθυπουργού Λιζ Τρας για ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.

Η δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι το 77% των ερωτηθέντων δεν εγκρίνει την κυβέρνηση των Συντηρητικών. Είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί εδώ και 11 χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η YouGov αυτή τη μέτρηση.

Εξάλλου, σχεδόν εννέα στους 10 (ποσοστό 87%) πιστεύουν ότι η κυβέρνηση χειρίζεται με λάθος τρόπο τα οικονομικά ζητήματα, ένα πλήγμα για το κόμμα που, ιστορικά, εκθειάζεται για τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Και άλλες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες μειώνεται το ποσοστό εκείνων που στηρίζουν το Συντηρητικό κόμμα, αφού το σχέδιο για φοροαπαλλαγές σόκαρε τους επενδυτές και προκάλεσε τέτοια αναταραχή στις αγορές που χρειάστηκε η παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας.

Στη δημοσκόπηση του YouGov, που εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών βολιδοσκοπήσεων της κοινής γνώμης για τις επιδόσεις της κυβέρνησης, συμμετείχαν 1.772 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares