Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Οι Βούλγαροι “εξαφάνισαν” στην απογραφή του Έλληνες και τους Πομάκους-Μόνο Βούλγαροι, Τούρκοι και Ρομά “υπάρχουν”;

 

Αχταρμά τα έκαναν οι Βούλγαροι με την απογραφή τους πληθυσμού τους ακολουθώντας το τουρκικό πρότυπο


Έγινε το πρώτο στάδιο της απογραφής του πληθυσμού στην Βουλγαρία με ηλεκτρονικό τρόπο στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2021 ενώ συνεχίζεται η διαδικασία αυτή με επίσκεψη σε κάθε οικία, αναφέρει η εφημερίδα zagalisa.gr.

Στην ηλεκτρονική φόρμα υπήρχε και το ερώτημα της εθνικότητας στην οποία ανήκει εκείνος που συμπλήρωνε το ερωτηματολόγιο.

Η ταυτότητα του Βούλγαρου, του Τούρκου, του Ρομά και του «άλλου» υπήρχαν, ενώ του Έλληνα και του Πομάκου ήταν εξαφανισμένες.

Απόντες είναι και χιλιάδες Έλληνες της Βουλγαρίας, κυρίως Σαρακατσάνοι, αλλά και θρακιώτες στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας και σε παλιά ελληνικά χωριά της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει τους Πομάκους ως αυτόνομη εθνοτική ομάδα αλλά ως Βούλγαρους μουσουλμάνους ακολουθώντας την πρακτική των Τούρκων.

Στην απογραφή του 2011 οι Πομάκοι ήταν πλήρως εξαφανισμένοι, ενώ οι Βούλγαροι καταλάμβαναν ποσοστό 76,8% του πληθυσμού, οι Τούρκοι το 8,2% και οι Ρωμά το 3,8% ενώ οι «άλλοι» το 0,7%, καθώς οι «απροσδιόριστου εθνικότητας» το 10,5%, ( μέσα εκεί είναι και οι Έλληνες ή γκρεκομάνοι όπως λέγονται).

Και ανάλογο προσπαθούν αν κάνει η Άγκυρα στην Δυτική Θράκη, αφού η τουρκική στρατηγική έχει στοχεύσει την Ελληνική Θράκη , πριν από πολλές δεκαετίες. ίσως από την ίδρυση του σύγχρονου Τούρκο-κεμαλικού κράτους, με αιχμή του δόρατος την Ελληνική Μουσουλμανική μειονότητα και την χειραγώγηση αυτής κυρίως μέσω της μειονοτικής εκπαίδευσης και της θρησκείας , δηλαδή του Ισλάμ .

Σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης, η ανταλλαγή μειονοτήτων έγινε με βάση την θρησκεία και όχι το γένος . Σύμφωνα με το άρθρο 2β της Συνθήκης , χρησιμοποιήθηκε ο όρος «Μουσουλμάνος» και όχι «Τούρκος» .

Η Τουρκία επιχειρεί με κάθε μέσο , πολιτικό , οικονομικό, κυρίως όμως με τον «εκτουρκισμό» της εκπαίδευσης η και εκβιάζοντας μέλη της μειονότητας , να πετύχει την ομαδοποίηση αυτής , σε τουρκογενές μόρφωμα παρά την διαφορετικότητα της σύνθεση της ( τουρκογενείς, Πομάκοι, Ρομα ) .

Απώτερος βέβαια , αλλά εμφανής στόχος είναι η χρήση της για σκοπούς εξυπηρέτησης ευρύτερων συμφερόντων του τουρκικού παράγοντα , όπως απροκάλυπτα διακηρύσσει ο μέντορας του θέματος Αχμέτ Νταβούτογλου .

Υπενθυμίζουμε ότι το πόρισμα της δεύτερης διακκοματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Δ. Θράκης με τίτλο «Στρατηγικός Αναπτυξιακός Σχεδιασμός Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης» συγκαταλέγεται στα κορυφαία γεγονότα μειονοτικού ενδιαφέροντος για το έτος 2021.

Στο πόρισμα έκτασης 135 σελίδων, υπάρχουν διάχυτες αναφορές στην παρουσία της μειονότητας που συνοδεύονται με προτάσεις για ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών. Ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της Θράκης, το πρότυπο παράδειγμα συνύπαρξης και η απουσία ριζοσπαστικών και ακραίων εκδηλώσεων διατρέχουν όλο το κείμενο και τονίζονται πολλές φορές μέσα σε αυτό.

Αυτός είναι σκοπός κάποιων τόσο στην Δυτική Θράκη , όσο και στην Νότια Βουλγαρία, εξαφανίζοντας εθνότητες που υπήρχαν εδώ και χιλιάδες χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή προωθούν το “πολυπολιτισμικό μοντέλο” με τις μουσουλμανικές εθνότητες μόνο.

Για το θέμα των Πομάκων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην τελευταία τυο παρέμβαση και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος (εα) Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares