Σάββατο , 10 Δεκεμβρίου 2022

Οι Τούρκοι σκότωσαν 13 Κούρδους αντάρτες στη βόρεια Συρία – Μεγάλη επιχείρηση στο Χακάρι

Είχαν ανοίξει πυρ κατά του τουρκικού στρατού

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας (MSB) ανακοίνωσε ότι εξουδετερώθηκαν 13 τρομοκράτες του YPG που άνοιξαν πυρ κατά του τουρκικού στρατού σε περιοχές που βρίσκονται υπό την κατοχή του στη βόρεια Συρία.

Το δημοσίευμα επικαλούμενο ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου σημειώνει:

«Οι πυροβολισμοί παρενόχλησης από τρομοκράτες δεν μένουν ατιμώρητοι. Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εξουδετέρωσαν 13 τρομοκράτες (μέλη της Ομάδας Λαϊκής Προστασίας) του YPG, οι οποίοι άνοιξαν πυρ για να διαταράξουν την ειρήνη και την ασφάλεια στις περιοχές της Ασπίδας του Ευφράτη και της Πηγής Ειρήνης στη βόρεια Συρία».

Παράλληλα με τη συμμετοχή 688 στελεχών της Στρατοχωροφυλακής ξεκίνησε στο Χακάρι γιγαντιαία επιχείρηση κατά των Κούρδων ανταρτών στην επαρχία αυτή.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών καταγράφονται τα εξής:

«Η επιχείρηση ξεκίνησε με σκοπό να αφαιρέσει την τρομοκρατική οργάνωση PKK από την ατζέντα της χώρας και να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες που θεωρείται ότι βρίσκονται σε καταφύγια στην περιοχή.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται από τη Διοίκηση Χωροφυλακής της Επαρχίας Χακάρι. Συμμετέχουν 688 στελέχη της Στρατοχωροφυλακής και 43 επιχειρησιακές ομάδες που αποτελούνται από ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων Καταδρομών Χωροφυλακής (JOPER), Ειδικών Επιχειρήσεων Χωροφυλακής (JÖH), Καταδρομών Χωροφυλακής και Φρουρά Ασφαλείας.

Οι επιχειρήσεις «Eren Abluka Φθινόπωρο-Χειμώνας-5», που πραγματοποιούνται για την πλήρη εξάλειψη της τρομοκρατίας στη χώρα, συνεχίζονται με επιτυχία, με την υποστήριξη του λαού μας, πιστά και αποφασιστικά», όπως σημειώνεται.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares