Πέμπτη , 26 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

«Οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν ασκήσεις στα 7 μίλια από τις ακτές μας χωρίς πρόβλημα» δήλωσε ο βουλευτής Συρίγος (Βίντεο)

«Οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν ασκήσεις στα 7 μίλια από τις ακτές μας χωρίς πρόβλημα» δήλωσε ο βουλευτής Συρίγος (Βίντεο)
Συνεχίζεται το μπαράζ δηλώσεων από την Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα έχει κόκκινη γραμμή μόνο τα 6 ναυτικά μίλια. Έχει συμφωνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να παραδώσει το Αιγαίο και δεν το γνωρίζουμε; Δεν θα έπρεπε να ενημερώσει του πολιτικούς αρχηγούς για μια τέτοια εθνική οπισθοχώρηση από τις εθνικές θέσεις; Αρα ο Γιώργος Γεραπετρίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μιλούσαν τυχαία ότι μετά τα 6 ναυτικά μίλια η Ελλάδα θα αφήσει την Τουρκία να αλωνίζει

Οι Τούρκοι σήμερα μπορούν να κάνουν ασκήσεις στρατιωτικές στα 7 μίλια από τις ακτές μας όπως έξω από την Άνδρο, έξω από την Σαντορίνη) χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Βάση του διεθνούς δικαίου, τόνισε ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως ο ίδιος εξήγησε ό λόγος είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ανοιχτή θάλασσα και είναι μια από τις ελευθερίες των ανοιχτών θαλασσών.

Ομολογία Γεραπετρίτη: Παρέδωσαν εθνική κυριαρχία κρυφά από τον Ελληνικό λαό;

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και ερωτηθείς σχετικά με το ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές», ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «έχουμε αποδείξει την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα. Η κόκκινη γραμμή είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια»

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ: “Εθνικισμός τα 12 ναυτικά μίλια” λέει ο Χρυσοχοΐδης

Ασκώντας κριτική σε όσους μιλούν για παραβιάσεις από την Τουρκία με το Oruc Reis  σε συζήτηση της Βουλής, τον κατηγόρησε για… εθνικισμός (!!!) λόγω της πρότασής του να αυξηθεί το όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων από 6 στα 12 μίλια, ως απάντηση στην Τουρκική προκλητικότητα.

Μητσοτάκης : Η κυριαρχία της χώρας είναι στα 6 μίλια στη θάλασσα και στα 10 στον αέρα

Η κυριαρχία της χώρας εκτείνεται στα 6 μίλια για τη θάλασσα και στα 10 μίλια για τον αέρα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην αντιπολίτευση και τα όσα του καταλόγισε με αφορμή τις αναφορές Χρυσοχοΐδη για τον «εθνικισμό» των 12 μιλίων

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares