Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Οι τιμές του χρυσού υποχωρούν κάτω από τα 1.800 δολάρια

Οι τιμές των futures του χρυσού υποχώρησαν, αγγίζοντας για νωρίτεραλίγο το υψηλό τεσσάρων μηνών, καθώς οι ανησυχίες για τα πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ότι οι εργασιακές συνθήκες στις ΗΠΑ είναι ισχυρότερες από τις αναμενόμενες, ενώ παράλληλα κατεγράφη αύξηση μισθών, ενίσχυσαν τις αποδόσεις του δολαρίου και των ομολόγων, μαζί με τις προσδοκίες για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve.

Οι τιμές χρυσού παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησαν 1,6%, για να διαμορφωθούν στα 1.781,30 δολάρια ανά ουγγιά στο Comex. Νωρίτερα είχε αγγίξει τα 1.822,90 δολάρια στις προσυνεδριακές συναλλαγές, το υψηλότερο επίπεδο για ένα πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 10 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το ασημί για παράδοση Μαρτίου υποχώρησε 83 σεντς, ή 3,6%, στα 22,417 δολάρια ανά ουγγιά.

Το παλλάδιο, παράδοσης Μαρτίου απώλεσε 2,1% κλείνοντας στα 1.861,30 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ οι τιμές της πλατίνας για παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησαν 1,9%, στα 1.007,50 δολάρια ανά ουγγιά. Ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου έχασε 1,4%, στα 3,795 δολάρια ανά λίβρα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού διαμορφώθηκαν κάτω από τα 1.800 δολάρια την Πέμπτη για πρώτη φορά από τα μέσα Αυγούστου.

Στοιχεία από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Προμηθειών που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα έδειξαν ότι οι επιχειρηματικές συνθήκες στις ΗΠΑ σε εταιρείες του τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε στο 56,5% τον Νοέμβριο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal περίμεναν πτώση στο 53,7%.

Μετά από τη δημοσιοποίηση αυτών των δεδομένων, ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,6% στις 105,20 μονάδες και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου σκαρφάλωσε πάνω από 8 μονάδες στο 3,595%, πιέζοντας τις τιμές του χρυσού.

“Εάν τα εισερχόμενα στοιχεία συνεχίσουν να παραμένουν ευνοϊκά, τότε ο πληθωρισμός είναι πιθανό να επιμείνει περισσότερο και αυτό μπορεί να ενθαρρύνει τη Fed να είναι ακόμη πιο απρόθυμη να σταματήσει τις αυξήσεις της στις αρχές του πρώτου εξαμήνου του 2023”, δήλωσε ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγοράς στο City Index και στο FOREX.com.

Τον περασμένο μήνα, οι τιμές του χρυσού ανέβηκαν σταθερά υψηλότερα, με την τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου να ξεπερνά τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Ιούνιο.

Ωστόσο, τα στοιχεία της Παρασκευής για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αποτέλεσαν “μεγάλη οπισθοδρόμηση” για το μέταλλο, δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares