Δευτέρα , 27 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Οι θέσεις της Ε.ΕΝ.Ε για τον τουρισμό

Τις προοπτικές του τουρισμού και το ρόλο της ελληνικής φιλοξενίας ανέδειξε η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) με τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, αντιπρόεδρο της Ένωσης και διευθύνοντα σύμβουλο της Aldemar Resort να λέει ότι ο τουρισμός δεν αποτελεί μονοκαλλιέργεια, τον πρόεδρο της Ένωσης και της ΕFA Group, Κρίστιαν Χατζημηνά να τονίζει ότι η φιλοξενία είναι έννοια ελληνική και τον Αρμόδιο Γιαννίδη, αντιπρόεδρο Ε.ΕΝ.Ε., διευθύνοντα σύμβουλο Vitex και πρόεδρο ΣΕΧΒ, να υποστηρίζει ότι η συνεργασία ενισχύει την εθνική οικονομία.

Στην ημερίδα που διοργανώθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της φετινής HORECA, ο κ. Αγγελόπουλος, ο οποίος άνοιξε τις εργασίες της ημερίδας, επεσήμανε ότι: «Η ελληνική φιλοξενία είναι ένα προϊόν που συντίθεται από το έργο και την παραγωγή πρώτων υλών από όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας. Αν και μέχρι σήμερα δεν καταγράφεται με σαφήνεια το εύρος της οικονομίας της φιλοξενίας και το πόσους και σε ποιο βαθμό αγγίζει, γνωρίζουμε ότι ο πολλαπλασιαστής του τουρισμού είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλο κλάδο στην ελληνική οικονομία. Ο τουρισμός δεν αποτελεί μονοκαλλιέργεια, αλλά το πλέον σύνθετο και απαραίτητο οικοσύστημα στη χώρα, που δίνει απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα μιας σύγχρονης οικονομίας. Απασχόληση, ανάπτυξη, βιώσιμη προσαρμογή και ανάδειξη της διαφορετικότητας της χώρας.».

Ελληνική φιλοξενία
Ο πρόεδρος της Ε.ΕΝ.Ε. και πρόεδρος της ΕFA Group, Κρίστιαν Χατζημηνάς τόνισε ότι: «Με όχημα την ελληνική ταυτότητα, σημαντικές εταιρείες έχουν αποβιβαστεί σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού, εξάγοντας τον τρόπο ζωής (lifestyle) και τη γαστρονομία της Ελλάδος στο εξωτερικό. Μια ισχυρή ελληνική ταυτότητα δημιουργεί και οχυρώνει τις πολιτικές μας σχέσεις και διευκολύνει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Η φιλοξενία είναι έννοια ελληνική και ο κλάδος της πρέπει να πλαισιώνεται από προϊόντα που βασίζονται σε ελληνική τεχνογνωσία, και όπου είναι δυνατό, μετασχηματίζουν τον κλάδο μέσω ψηφιακών τεχνολογιών. Η Ελλάδα εξάγει τεχνογνωσία σε θέματα σχετικά με τον τουρισμό και την ελληνική κουλτούρα και σε άλλες χώρες.»

Η αξία στις συνέργειες
Αλλά και ο κ. Αρμόδιος Γιαννίδης, αντιπρόεδρος Ε.ΕΝ.Ε., διευθύνων σύμβουλος Vitex και πρόεδρος ΣΕΧΒ, ανέφερε ότι «Η συνεργασία μεταξύ της ελληνικής παραγωγής και των κλάδων που συνθέτουν τη φιλοξενία ενισχύει την εθνική οικονομία και προσφέρει στον τόπο προστιθέμενη αξία. Πέρα από αυτό όμως, προάγεται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, η εμπιστοσύνη στο ελληνικό επιχειρηματικό στερέωμα, η αξία της αποτελεσματικής και άμεσης τεχνικής υποστήριξης και εξυπηρέτησης πελατών. Τα ελληνικά προϊόντα παράγονται με γνώμονα τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς και η διαδραστική σχέση μεταξύ των επιχειρήσεων είναι αναγκαία και θα πρέπει να γίνεται αντιληπτή από όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα αξίας της φιλοξενίας.»

 

newsIT.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares