Κυριακή , 29 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Οι Ταλιμπάν χλευάζουν τον πρίγκιπα Χάρι

Όπως τονίζει ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου εκείνη την εποχή τους Ταλιμπάν «δεν τους θεωρούσε ανθρώπους»

Την αντίδραση των Ταλιμπάν προκάλεσε η αποκάλυψη του πρίγκιπα Χάρι ότι κατά τη στρατιωτική του θητεία στο Αφγανιστάν είχε σκοτώσει 25 Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με την Daily Mail οι Ταλιμπάν χλευάζουν τον «μεγάλο στο στόμα χαμένο» πρίγκιπα Χάρι: Οι ισλαμιστές λένε ότι ο Δούκας είναι «τρελός» και «τα «πιόνια στο σκάκι» κυβερνούν τώρα αφού έφυγε να κρυφτεί στο παλάτι της γιαγιάς του»

Η οργισμένη απάντηση από τους Ταλιμπάν ακολούθησε την κριτική του Δούκα από στρατιωτικούς βετεράνους και βουλευτές για τις αποκαλύψεις του στο πεδίο της μάχης, με έναν να αποκαλεί το γράψιμό του «προδοσία των ανθρώπων που πολέμησε μαζί του».

«Έβλεπα τους Ταλιμπάν σαν πιόνια σκακιού. Σκότωσα 25»
Σαν «πιόνια σκακιού», έβλεπε τους στόχους του, ο πρίγκιπας Χάρι όταν υπηρετούσε ως πιλότος ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν, καθώς είχε εκπαιδευτεί έτσι, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στα απομνημονεύματά του. Παράλληλα ισχυρίζεται ότι σκότωσε 25 Ταλιμπάν, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Telegraph.

Ο μικρότερος γιος του βασιλιά Καρόλου Γ΄ υπηρέτησε για 10 χρόνια στον βρετανικό στρατό και συμμετείχε σε δύο αποστολές στο Αφγανιστάν, αρχικά το 2007-8 για 10 εβδομάδες και στη συνέχεια, ως πιλότος ελικοπτέρου, από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013. Παραιτήθηκε από τον στρατό το 2015.

Στο βιβλίο «Ο αναπληρωματικός» που πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα –αλλά ορισμένες εφημερίδες έχουν ήδη στην κατοχή τους αντίτυπα– ο πρίγκιπας αφηγείται ότι στο πλαίσιο της εκπαίδευσής του έμαθε να σκοτώνει τους εχθρούς και ότι αυτό αποτελούσε μέρος της δουλειάς του: «Πυροβολούμε όταν χρειάζεται, αφαιρούμε μια ζωή για να σώσουμε μια (άλλη) ζωή».

«Ούτε με ικανοποιεί, ούτε με στεναχωρεί»
Σύμφωνα με την Telegraph, για τη δεύτερη αποστολή του στο Αφγανιστάν αναφέρει ότι μπορούσε να καταγράφει τον αριθμό των θυμάτων χάρη στις κάμερες που διέθετε το ελικόπτερο «Απάτσι».

«Μου φαινόταν ουσιώδες να μην φοβάμαι αυτόν τον αριθμό. Λοιπόν, ο αριθμός για εμένα είναι 25. Δεν είναι ένας αριθμός που με γεμίζει ικανοποίηση, ούτε που με στεναχωρεί», γράφει ο 38χρονος πρίγκιπας.

Ο Χάρι θεωρούσε τα θύματα ως «πιόνια σκακιού» που αποσύρονται από την παρτίδα, όπως του είχαν μάθει στην εκπαίδευσή του επειδή είναι αδύνατον να σκοτώσεις έναν στόχο «αν τον θεωρείς άτομο».

«Είχα θέσει ως στόχο, από την πρώτη ημέρα, να μην πέσω ποτέ για ύπνο έχοντας αμφιβολίες για το γεγονός ότι είχα κάνει αυτό που έπρεπε, ότι είχα πυροβολήσει Ταλιμπάν και μόνο Ταλιμπάν, χωρίς αμάχους σε κοντινή απόσταση», διαβεβαιώνει. «Ήθελα να επιστρέψω στη Βρετανία σώος αλλά, ακόμη περισσότερο, ήθελα να επιστρέψω στο σπίτι μου με τη συνείδησή μου ακέραια».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η στρατιωτική θητεία του πρίγκιπα τον καθιστούσε πιθανό στόχο τρομοκρατών, εξ ου και οι ανησυχίες που εξέφρασε για την ασφάλειά του όταν έφυγε από τη Βρετανία το 2020 παραιτούμενος από τα βασιλικά καθήκοντά του.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares