Τετάρτη , 10 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Οι Σύροι θα πρέπει να αποφασίσουν μόνοι για τη χώρα τους, δηλώνει ο πρόεδρος του Ιράν

25975932

Το Ιράν στηρίζει μια πολιτική λύση στη συριακή κρίση, δήλωσε απόψε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί, στην ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, στην τριμερή σύνοδο με τη Ρωσία και την Τουρκία, η οποία διεξάγεται στην Τεχεράνη.

“Η τύχη της Συρίας θα έπρεπε να αποφασιστεί από τον λαό της, χωρίς ξένες παρεμβάσεις… Η παράνομη παρουσία των κατοχικών αμερικανικών δυνάμεων αποσταθεροποιεί τη Συρία (…) Η ισχυρή παρουσία του συριακού στρατού θα βοηθήσει να διατηρηθεί η (εδαφική) ακεραιότητα της χώρας”, πρόσθεσε.

 

Νωρίτερα, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτες του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ζήτησε να ενισχυθεί η συνεργασία της Τεχεράνης με τη Μόσχα, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Η συνεργασία, μακροπρόθεσμα, του Ιράν με τη Ρωσία είναι πολύ επωφελής για τις δύο χώρες. Υπάρχουν συμφωνίες και συμβάσεις μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν πλήρως” είπε, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν.

Αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση, ο Χαμενεΐ είπε ότι “ο πόλεμος είναι ένα σκληρό και δύσκολο γεγονός και το Ιράν δεν χαίρεται καθόλου όταν υποφέρουν απλοί άνθρωποι”.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares