Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Οι Συντηρητικοί οφείλουν μια δημόσια συγγνώμη για την επιλογή της Λιζ Τραζ

26370358

Το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα στη Βρετανία οφείλει στο έθνος μία συγγνώμη για την εκλογή της Λις Τρας στην ηγεσία του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μάικλ Γκόουβ.

Ο υπουργός Ίσων ευκαιριών και Κοινοτήτων, που ήταν σφοδρός επικριτής του σχεδίου φορολογικών περικοπών της βραχύβιας πρωθυπουργού, είπε πως κατανοεί την οργή του κόσμου για το χάος των τελευταίων μηνών.

Σε ένα άρθρο γνώμης στην εφημερίδα The Sun, ο Γκόουβ γράφει: “Κάναμε τη λάθος επιλογή αυτό το καλοκαίρι για τον δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσουμε.

Τα σχέδια για τη μείωση των φόρων με στόχο τους πιο πλούσιους ήταν μια διακοπή από την πραγματικότητα.

Ένας μινι-προϋπολογισμός που δεν εξηγούσε πώς θα χρηματοδοτηθούν τα σχέδια δαπανών ήταν λάθος. Για να το θέσουμε ήπια”.

Ο Γκόουβ αποπέμφθηκε επεισοδιακά από τον παλιό αντίπαλό του Μπόρις Τζόνσον το καλοκαίρι καθώς η πρωθυπουργία κατέρρεε, και στη συνέχεια υποστήριξε τον αντίπαλο της Τρας στην εσωκομματική αναμέτρηση για τη διαδοχή του.

Στο συνέδριο των Τόρις νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο Γκόουβ ήταν ένας από τους αρχηγούς της εξέγερσης εναντίον της Τρας και του μινι-προϋπολογισμού του τότε υπουργού Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ, οδηγώντας στην εγκατάλειψη του σχεδίου για την κατάργηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή.

Ο Σούνακ του πρότεινε την επιστροφή στην κυβέρνηση αφού διαδέχθηκε τη Λιζ Τρας στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Γκόουβ είπε πως ο νέος πρωθυπουργός “έχει την εμπειρία, την ικανότητα και τη συμπόνια για να μας οδηγήσει μέσα από τα ταραγμένα οικονομικά νερά”.

Έγραψε: “Ξέρω πως όχι μόνο θα πάρει τις σωστές σημαντικές αποφάσεις αλλά και ότι θα τις πάρει έχοντας στο μυαλό του εκείνους που αγωνίζονται πιο σκληρά στην πρώτη γραμμή”.

Πηγή: capital.gr

Shares