Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Οι συνεργάτες του Σι στη Μόσχα παρήγγειλαν από αμερικανικό fast food!

xi_chicken

Το κλιμάκιο του Κινέζου προέδρου παρήγγειλε δεκάδες σακούλες από γνωστό fast food «made in USA» που φημίζεται για το τηγανητό κοτόπουλο

Με τηγανητό κοτόπουλο αμερικανικής αλυσίδας γρήγορου φαγητού χόρτασε η κινεζική αποστολή που συνόδευσε στη Μόσχα τον ηγέτη της πολυπληθέστερης χώρα του κόσμου, Σι Τζινπίνγκ.

Φωτογραφίες που έχουν ανέβει στο Twitter, δείχνουν ότι το κλιμάκιο του Κινέζου προέδρου παρήγγειλε γρήγορo φαγητό «made in USA» και συγκεκριμένα κοτόπουλο της KFC.

Στο διαδίκτυο απεικονίζεται ο άνδρας που μετέφερε την παραγγελία των Κινέζων, έξω από το πεντάστερο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η αποστολή του Σι Τζινπίνγκ, στη ρωσική πρωτεύουσα.

«Δεν είχε καλή γεύση το φαγητό του Πούτιν;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα «Bild» σχολιάζοντας την επιλογή των Κινέζων και προσθέτει:

Με την επίσκεψή του στη ρωσική πρωτεύουσα και τις συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επεδίωκε να σφυρηλατήσει μια νέα συμμαχία ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και γενικότερα στη Δύση.

Όταν όμως πρόκειται για αμερικανικό τηγανητό κοτόπουλο, τα πράγματα αλλάζουν.

Το κινεζικής ιδιοκτησίας ξενοδοχείο «Soluxe Hotel», όπου κατέλυσε η αντιπροσωπεία του Σι Τζινπίνγκ, έχει στα… πούπουλα τους Κινέζους πελάτες, όπως σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα αναφέροντας ορισμένες από τις παροχές του.

Το ξενοδοχείο, όπου κατέλυσε το κλιμάκιο του Σι Τζινπίνγκ, περιλαμβάνει ένα μοντέλο της «Απαγορευμένης Πόλης» του Πεκίνου, λίμνες και άλλα αξιοθέατα στα 52 στρέμματα που καταλαμβάνει. Ανήκει στην κινεζική εταιρεία «Chinese National Petroleum Corp», τα δωμάτιά του προσφέρουν πανοραμική θέα σε κοντινό πάρκο, τα μπάνια είναι από μάρμαρο. Επιπλέον, διαθέτει ιστοσελίδα στα κινεζικά κι ένα εστιατόριο, που παρασκευάζει ασιατικά γεύματα με μια δημιουργική πινελιά, όπως τα spring rolls.

Μάλιστα, το ξενοδοχείο δεν ξεχνάει να διαφημίσει στο διαδίκτυο την κινεζική κουζίνα του:

«Οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν τον συνδυασμό παραδοσιακών ευρωπαϊκών πιάτων με την σύγχρονη εξωτική ασιατική κουζίνα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το KFC δεν θα έπρεπε να υπάρχει πια στη Μόσχα καθώς, τον περασμένο Οκτώβριο, η μητρική εταιρεία της αμερικανικής αλυσίδας φαστ φουντ αποσύρθηκε από τη ρωσική αγορά ως αντίποινα στον πόλεμο που κήρυξε ο Πούτιν κατά της Ουκρανίας.

Τα εστιατόρια αυτά διοικούνται πλέον τώρα από ντόπιους επιχειρηματίες οι οποίοι προφανώς χρησιμοποιούν τις αμερικανικές σακούλες συσκευασίας που έχουν απομείνει.

Πηγή: protothema.gr

Shares