Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Οι σήραγγες έγιναν τάφος: Έτσι οργανώθηκε η παραπλάνηση των μαχητών της Χαμάς στην Γάζα (Βίντεο)

Ένα σατανικό τέχνασμα φέρεται να εφάρμοσε το Ισραήλ την Πέμπτη στην Γάζα με στόχο την πρόκληση σημαντικών απώλειών στην στρατιωτική μηχανή της Χαμάς και τη χρησιμοποίηση του “όπλου” των τούνελ, εναντίον των εμπνευστών του…

Πιο ειδικά σύμφωνα με πληροφορίες ο Ισραηλινός Στρατός μετέφερε τις προηγούμενες σημαντικές ενισχύσεις στο νότο στα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας (1η Ταξιαρχία Golani, 35η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών, 7η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία) από βόρειες και κεντρικές περιοχές της χώρας με σκοπό την έναρξη μιας χερσαίας επιχείρησης εντός της Γάζας για την καταστροφή της στρατιωτικής υποδομής της Χαμάς.

Η επικείμενη χερσαία επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας ανακοινώθηκε από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις το βράδυ της Πέμπτης. Η ανακοίνωση μιας χερσαίας επίθεσης από τον επιτιθέμενο είναι ένα μάλλον περίεργο γεγονός όταν δε η ανακοίνωση ανακαλείται αργότερα τότε κάτι ύποπτο συμβαίνει.

Αν δε ο επιτιθέμενος επικαλεστεί «επικοινωνιακό πρόβλημα» για αυτό το «λάθος» και ο οργανισμός αυτός που έκανε αυτό το λάθος είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ τότε πραγματικά κάτι κρύβεται πίσω από αυτό το «λάθος». Σύμφωνα με εκτιμήσεις το επικοινωνιακό λάθος των Ισραηλινών δεν ήταν τίποτα άλλο παρα μια παγίδα που έστησαν στην Χαμάς.

Το τέχνασμα των Ισραηλινών αποσκοπούσε στην κινητοποίηση των ανεπτυγμένων δυνάμεων της Χαμάς μπροστά στην απειλή της χερσαίας εισβολής στην Γάζα και την συγκέντρωσή τους στα υπόγεια καταφύγια το γνωστό “ΜΕΤΡΟ” της Χαμάς για να αποφύγουν την άμεση αντιπαράθεση με τον πιο ισχυρό Ισραηλινό Στρατό.

Με την απαγκίστρωση των δυνάμεων της Χαμάς από τα σημεία που είχαν αναπτυχτεί στην Λωρίδα της Γάζας και την συγκέντρωση αυτών στα υπόγεια τούνελ οι Ισραηλινοί κατάφεραν να χειραγωγήσουν την Χαμάς και να την ωθήσουν να συγκεντρώσει τις διεσπαρμένες δυνάμεις της σε συγκεκριμένους υπόγειους χώρους που όπως φαίνεται ήταν ήδη γνωστοί στην Ισραηλινή Αεροπορία η οποία με τη σειρά της τους κατέστρεψε.

Με το τέχνασμα τους οι Ισραηλινές Ένοπλές Δυνάμεις κατάφεραν να διαχωρίσεις τους μαχητές της Χαμάς από τους αμάχους και να τους βομβαρδίσει με τις λιγότερο παράπλευρες απώλειες. Στην αεροπορική επιχείρηση συμμετείχαν 160 αεροσκάφη και ελικόπτερα τα οποία απογειωθήκαν ταυτοχρόνως από 6 αεροπορικές βάσεις και έπληξαν 150 στόχους στο βόρειο τμήμα της Γάζας με 450 πυρομαχικά εντός 45 λεπτών.

Όπως είχε δηλώσει το Δεκέμβριο ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Hassan Nasrallah τα περισσότερα όπλα, πύραυλοι και υποδομές της Χαμάς έχουν παραχωρηθεί από την επίλεκτη Δύναμη Quds των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασής.

Επιπρόσθετα η συγκεκριμένη επίλεκτη Δύναμη αξιοποίησε τις διπλωματικές σχέσεις του Ιράν με το Σουδάν για την δημιουργία ενός εργοστασίου κατασκευής ρουκετών στα εδάφη της Λωρίδας της Γάζας επαυξάνοντας την αυτάρκεια της Χαμάς σε πυρομαχικά.

Shares