Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Οι Ρώσοι «ξιφομάχοι» στο πλευρό του Χάφταρ-Νέες φωτογραφίες από την Αλ Τζούφρα…(ΦΩΤΟ)

Πρόσφατες δορυφορικές εικόνες από την αεροπορική βάση της Αλ Τζούφρα στη Λιβύη δείχνουν δύο μαχητικά αεροσκάφη Su-24 Fencer σταθμευμένα στο νότιο άκρο της βάσης…

Οι Ρώσοι «ξιφομάχοι» εξακολουθούν να βρίσκονται στη χώρα της Αφρικής ένα μήνα μετά την αποκάλυψη της αμερικανικής διοίκησης. Οι νέες φωτογραφίες έρχονται εν μέσω μιας σειράς αποκαλύψεων για το πως οι δυνάμεις θα ελέγξουν τον εναέριο χώρο της Λιβύης.

Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση των ΗΠΑ, μεγάλη δύναμη ρωσικών μαχητικών βρίσκεται στην Αφρική και είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τις δυνάμεις του Χάφταρ. Παρόλα αυτά «η Ρωσία δεν έχει κανέναν ενδιαφέρον για το συμφέρον του λαού της Λιβύης και εξυπηρετεί μόνο τα δικά της συμφέροντα, σε μία προσπάθεια να γεμίσει τη χώρα με ρωσικά συστήματα αεράμυνας και ρωσικό εξοπλισμό», αναφέρει σε επίσημη δήλωση του το Αμερικανικό παρατηρητήριο στην Αφρική.

Τις εβδομάδες από την άφιξη των ρωσικών μαχητικών, η Τουρκία φαίνεται να έχει ενισχύσει την αεροπορική άμυνα γύρω από τις βασικές θέσεις του GNA. Η απόφαση του Κρεμλίνου να στείλει τα Su-24s και MiG-29s ήταν από μόνη της αντίδραση στην αυξανόμενη συμμετοχή της Άγκυρας στον εμφύλιο, μία απάντηση στα τουρκικά Bayraktar TB2 , τα οποία συνέβαλαν τα μέγιστα στην οπισθοχώρηση των δυνάμεων του LNA νωρίτερα φέτος. Αυτά τα μη επανδρωμένα τουρκικά αεροσκάφη αποδείχθηκαν ιδιαίτερα καταστροφικά έναντι των συστημάτων αεροπορικής άμυνας Pantsir-S1 που παρέχονται στο Χάφταρ από τα ΗΑΕ.

Τις τελευταίες ημέρες μεταφέρθηκαν στην περιοχή τεθωρακισμένα οχήματα, πυροβόλα και άλλα οπλικά συστήματα που σύμφωνα με το σχέδιο επιχειρήσεων, θα συμμετέχουν στην κατάληψη των δύο στόχων.

Ο διοικητής της επιχείρησης εναντίον της Σύρτης και της Αλ Τζούφρα, δήλωσε ότι οι προετοιμασίες για την έναρξη της επιχείρησης βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο.

Με κύριο θέμα την προαναφερθείσα επιχείρηση, ο πρωθυπουργός Σαράζ την Δευτέρα είχε συντονιστική σύσκεψη (κεντρική φώτο) με τη στρατιωτική ηγεσία της κυβέρνησής του, στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής της Δυτικού Μετώπου, ταξίαρχος Usame el-Cuveyli, ο Διοικητής της περιοχής της Τρίπολης, υποστράτηγος Abdulbasit Mervan, ο Διοικητής της Κεντρικής Περιοχής, υποστράτηγος Muhammed el-Haddad και ο Διοικητής της Κοινής Επιχείρησης Σύρτη-Αλ Τζούφρα, υποστράτηγος İbrahim Ahmed Beytülmal.

Σημειώνεται ότι η νόμιμη βουλή της Λιβύης ζήτησε επίσημα τη στρατιωτική συνδρομή της Αιγύπτου, σε περίπτωση που αρχίσει η επιχείρηση κατάληψης της Σύρτης και της Αλ Τζούφρα, από τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

onalert.gr

Shares