Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Οι Ρώσοι VDV κατέλαβαν με αιφνιδιαστική επίθεση την πόλη Orikhiv στην Ζαπορίζια

Στόχος των Ρώσων η διακοπή του εφοδιασμού των Ουκρανών στο Ντόνμπας

Μετά την χθεσινή αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση στο μέτωπο της Ζαπορίζια, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλασή τους σήμερα και ήδη έχουν μπει στην πόλη Orikhiv Ρώσοι αλεξιπτωτιστές VDV, την οποία έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους και προχωρούν στην πλήρη εκκαθάρισή της.

Οι Ρώσοι εκμεταλλευόμενο τον αιφνιδιασμό των ουκρανικών δυνάμεων από χθες, προχώρησαν σε νέα υπερκέραση κάνοντας χρήση των Ρώσων αλεξιπτωτιστών VDV οι οποίοι μεταφέρθηκαν αιφνιδιαστικά ανατολικά της πόλης και την κατέλαβαν με κεραυνοβόλα επίθεση.

O ρωσικός Στρατός είχε πολλές τακτικές επιτυχίες στο «ξεχασμένο» μέτωπο της Zaporozhye μεταξύ της Gulyaipole και της Kakhovka χθες την Παρασκευή

Εκεί που ο ρωσικός στρατός ενίσχυσε την άμυνά του τους προηγούμενους μήνες σημειώθηκαν τοπικές διεισδύσεις.
Οι Ρώσοι πιστεύουν πως ανοίγει η δυνατότητα απελευθέρωσης του Zaporozhye αν και είναι μία μεγάλη πόλη 800.000 κατοίκων.

Μονάδες της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας απελευθέρωσαν χθες το χωριό Lobkovoe, βόρεια της πόλης Tokmak (που κατελήφθη από τον ρωσικό στρατό τον Μάρτιο του περασμένου έτους).

Η κατάληψη αυτού του μικρού οικισμού στο δρόμο μεταξύ του χωριού Kamenskoe και της πόλης Orikhiv, που ελέγχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, περιέπλεξε πολύ τη μεταφορά προσωπικού, πυρομαχικών, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην ουκρανική πλευρά, με αποτέλεσμα σήμερα να πέσει και το ίδιο το Orikhiv.

Ποιο είναι το συμπέρασμα από τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Ζαπορίζια;

Πολύ απλά, ότι οι Ουκρανοί μετέφεραν πολλές μονάδες στο Μπάκχμουτ για να μπορέσουν να συγκρατήσουν τις ρωσικές επιθέσεις με αποτέλεσμα να διαθέτουν λίγες πλέον εφεδρείες στο μέτωπο της Ζαπορίζια.

Εάν προστεθεί και το γεγονός ότι οι απώλειες των Ουκρανών στο Μπάκχμουτ είναι τεράστιες, θα υπάρξει πολύ μεγάλο πρόβλημα για το Κίεβο ώστε να μπορέσει να διατηρήσει τις γραμμές άμυνας του τις επόμενες εβδομάδες.

Στο Μπάκχμουτ όλα δείχνουν πως θα υπάρξει νικηφόρα έκβαση για τους Ρώσους ενώ στο άλλο μέτωπο του Βορά στο Σβάτοβο, οι Ουκρανοί αναλώνονται σε συνεχείς μικρές επιθέσεις που δεν τους αποδίδουν τίποτε και αποφέρουν μεγάλες απώλειες.

Υπάρχει λόγος που οι Ρώσοι επέλεξαν να χτυπήσουν τις εφοδιαστικές οδούς της Ζαπορίζια προς το Μπάκχμουτ.

Ή οι Ουκρανοί θα αναγκαστούν να αποσύρουν δυνάμεις από το Μπάκχμουτ για να σώσουν την Ζαπορίζια είτε έτσι κι αλλιώς θα έχουν πρόβλημα στον εφοδιασμό τους καθώς ο κύριος όγκος τους προέρχεται από εκεί.

Τώρα το Κίεβο προσπαθεί όπως όπως να συστήσει κάποιες εφεδρικές ταξιαρχίες για να τις στείλει στην Ζαπορίζια αλλά η αλήθεια είναι πως υπάρχει πλέον πρόβλημα… λειψανδρίας.

Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την αποστολή κι άλλων χιλιάδων μισθοφόρων από την Δύση.

Πάντως φαίνεται ότι οι Ρώσοι θα επιχειρήσουν μία μεγάλη κυκλωτική κίνηση που στην ουσία θα αποκόπτει το Ντόνμπας από την υπόλοιπη ουκρανική επικράτεια.

 

 

 

 

pronews.gr
Shares