Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Οι Ουκρανοί εγκατέλειψαν Krasnaya Gora και Pidhodne στο Μπάκχμουτ και υποχωρούν πέρα από το κέντρο της πόλης

Ανατίναξαν την γέφυρα του ποταμού Bakhmutka για να επιβραδύνουν τους Ρώσους

Οι Ουκρανοί εγκατέλειψαν τις συνοικίες του Μπάκχμουτ Krasnaya Gora και Pidhodne και διακόπηκε κάθε οδός ανεφοδιασμού τους από το Σλαβιάνσκ.

Στο εσωτερικό του Μπάκχμουτ η προέλαση των Ρώσων αναγκάζει τους Ουκρανούς να ανατινάξουν την γέφυρα στον ποταμό Bakhmutka στο κέντρο της πόλης για να επιβραδύνουν τις ρωσικές δυνάμεις.

Στο Σολεντάρ οι Ουκρανοί υποχωρούν ατάκτως και ήδη οι Ρώσοι έχουν καταλάβει μικρό μέρος και των ορυχείων άλατος.

Πάντως πριν από λίγο οι Ουκρανοί σε ότι αφορά τα ορυχεία άλατος, ισχυρίζονται ότι ανακατέλαβαν το τμήμα αυτό. Όπως και να έχει όμως, η ροπή των πραγμάτων δείχνει να είναι εναντίον τους.

Το μέτωπο στο σύνολό του δείχνει να έχει καταρρεύσει. Όλα ξεκίνησαν πριν τρεις ημέρες με την αιφνιδιαστική μαζική επίθεση των Ρώσων η οποία διέσπασε τις ισχυρές αμυντικές γραμμές των Ουκρανών και στο Μπάκχμουτ και στο Σολεντάρ.

Κυρίως θα λέγαμε στο Σολεντάρ το οποίο είναι καίριας σημασίας και για την κατάληψη του Μπάκχμουτ.

Η κατάσταση δείχνει να είναι μη αναστρέψιμη και ήδη υπάρχουν πολλές αναφορές πως οι Ρώσοι κατάφεραν να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους χωρίς να γίνουν αντιληπτοί το τελευταίο χρονικό διάστημα και πως επίτηδες επιδείκνυαν αδυναμία για να αποκρύψουν τους αντικειμενικούς τους σκοπούς.

pronews.gr
Shares