Κυριακή , 16 Ιουνίου 2024

Οι νέες ταυτότητες είναι μόνο η αρχή – Στα «σκαριά» και ο «Προσωπικός Αριθμός»…

Την ώρα που πολίτες σχηματίζουν ουρές σε αστυνομικά τμήματα της χώρας, προκειμένου να ανανεώσουν τις ταυτότητές τους και να μην χρειαστεί να βγάλουν τις «σατανικές» νέες ταυτότητες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει και έναν ακόμη τρόπο… φακελώματος των Ελλήνων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει μία ακόμη μεταρρύθμιση μέσα στους επόμενους μήνες, ως προς τα προσωπικά μας δεδομένα, και αυτή δεν είναι άλλη από τον «Προσωπικό Αριθμό» του πολίτη.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος του καναλιού Μαρία Παππά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο νέος μοναδικός αριθμός του πολίτη είναι μια βασική μεταρρύθμιση ως προς τα προσωπικά δεδομένα. Αυτός ο αριθμός θα ενοποιεί όλους τους αριθμούς που μάς συνοδεύουν τη ζωή μας: το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, τον ΑΔΤ, τον Αριθμό Διαβατηρίου και -πιθανότατα- και τον αριθμό διπλώματος.

 

Ο αριθμός θα είναι -κατά πάσα πιθανότητα- το ΑΦΜ μας με τρία επιπλέον ψηφία, τα οποία, μάλλον, θα μπορεί να επιλέγει κανείς μόνος του. Συνεπώς και οι νέες ταυτότητες, από ένα σημείο και μετά, θα περιλαμβάνουν τον μοναδικό αριθμό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, ο νέος μοναδικός αριθμός θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Νοέμβριο, ενώ τη σχετική ανακοίνωση θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

 

 

 

 

newsbreak.gr

Shares