Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Οι νέες ψηφιακές τραπεζικές μονάδες θα προωθήσουν τη χρηματοπιστωτική ένταξη στην Ινδία

Ν. Μόντι: Οι νέες ψηφιακές τραπεζικές μονάδες θα προωθήσουν τη χρηματοπιστωτική ένταξη στην Ινδία

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε την ανάπτυξη 75 ψηφιακών τραπεζικών μονάδων, ή DBUs, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιδιώκει να ενισχύσει την οικονομική ένταξη στη χώρα των σχεδόν 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.


“Οι άνθρωποι που ζουν σε μικρές πόλεις και χωριά θα βρουν οφέλη, όπως η μεταφορά χρημάτων για τη λήψη δανείων”, δήλωσε ο Μόντι την Κυριακή σε ένα online για να σηματοδοτήσει την έναρξη αυτής της νέας μορφής τραπεζικών κόμβων σε 75 ινδικές περιοχές. “Οι ψηφιακές τραπεζικές μονάδες είναι ένα ακόμη μεγάλο βήμα” προς την κατεύθυνση να γίνουν οι τραπεζικές υπηρεσίες πιο προσιτές στους πολίτες, είπε.

Αυτές οι DBUs -που ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο- θα βοηθούν τους Ινδούς πολίτες να κάνουν χρήση βασικών τραπεζικών διευκολύνσεων, όπως το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, την υποβολή αιτήσεων για δάνεια, τη μεταφορά κεφαλαίων και την πληρωμή φόρων μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση της Κυριακής.

Η ICICI Bank και η HDFC Bank, δύο από τους μεγαλύτερους δανειστές του ιδιωτικού τομέα της Ινδίας, ανακοίνωσαν τη δημιουργία τεσσάρων DBUs η καθεμία σε μικρότερες ινδικές πόλεις, σύμφωνα με ξεχωριστές ανακοινώσεις των τραπεζών. Ενώ η ICICI δημιούργησε τις DBUs στις πόλεις Dehradun, Karur, Kohima και Puducherry, η HDFC τις ανοίγει στις πόλεις Haridwar, Chandigarh, Faridabad και South 24 Parganas.

Πηγή: capital.gr

Shares