Σάββατο , 8 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Οι μέτοχοι του Twitter ενέκριναν την εξαγορά από τον Μασκ – Τον λόγο έχουν τα δικαστήρια

Με μια σύντομη διαδικασία την Τρίτη, οι μέτοχοι του Twitter αποφάσισαν να εγκρίνουν την εξαγορά του κοινωνικού δικτύου από τον Έλον Μασκ για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το επόμενο βήμα θα είναι η προσπάθεια του Twitter να πιέσει τον Έλον Μασκ να εξαγοράσει το Twitter, μια μάχη που θα δοθεί στα δικαστήρια.

Τον περασμένο Απρίλιο το Twitter είχε συμφωνήσει να πωλήσει την εταιρεία στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, τον Έλον Μασκ.

Γρήγορα όμως η συμφωνία χάλασε, με τον Μασκ να δηλώνει ότι το Twitter τον παραπλάνησε για τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών και ότι πλέον δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει την εταιρεία. Το Twitter υποστηρίζει ότι μόνο 5% των ενεργών λογαριασμών είναι bot, αλλά ο Μασκ θεωρεί ότι είναι πολύ περισσότεροι.

Από την πλευρά του το Twitter προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με το επιχείρημα ότι ο Μασκ δεν μπορεί να υπαναχωρήσει από την πρότασή του.

Με τη σημερινή τιμή της μετοχής, το Twitter αξίζει 32 δισ. δολάρια, ποσό σημαντικά μικρότερο από την προσφορά του Μασκ, σημειώνει το BBC.

Έχοντας το πράσιnο φως των μετόχων, το Twitter θα βρεθεί απέναντι στον Μασκ τον Οκτώβριο σε δικαστήριο του Ντελαγουέρ που θα κρίνει αν ο Μασκ οφείλει να εξαγοράσει την εταιρεία.

 

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares