Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Οι Ιρανοί μιλούν για επικείμενη στρατιωτική δράση των ΗΠΑ

Ιρανοί και Ρώσοι φοβούνται νέα αμερικανική επέμβαση στην Λιβύη


Το Ιράν εξέφρασε την απόρριψή του για οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στη Λιβύη μετά από συνομιλίες μεταξύ του Ανώτερου Συμβούλου του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράν για Ειδικές Πολιτικές Υποθέσεις, Αλί Ασγκάρ Χάτζι, και του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν.

Οι συζητήσεις αφορούσαν τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή και επικεντρώθηκαν στις εξελίξεις στα αρχεία της Λιβύης, της Συρίας και της Υεμένης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Όταν αναφέρθηκε στη Λιβύη και την Υεμένη, ο Ιρανός αξιωματούχος τόνισε την προσήλωση στην εθνική ενότητα, τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και την επίλυση των διαφορών με πολιτικά μέσα και στις δύο χώρες, χωρίς ξένες παρεμβάσεις.

Το περασμένο Σάββατο, ο Ιρανός Πρόεδρος Ιμπραήμ Ραΐσι δήλωσε ότι η χώρα του εκτίθεται σε συνωμοσία εχθρικών πλευρών, λέγοντας ότι «οι Αμερικανοί και οι εχθροί μας προσπάθησαν να κάνουν τη χώρα ανασφαλή εφαρμόζοντας ενέργειες που είχαν γίνει προηγουμένως στη Λιβύη και τη Συρία, αλλά απέτυχαν».

Όλα δείχνουν ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει την “κατοχή” της δυτικής Λιβύης, και με εφαλτήριο την Μισράτα θα απειλήσει ελληνική ΑΟΖ.

Αν η χώρα μας και οι σύμμαχοι μας κόψουν το “βήχα” στον Ερντογάν, δεν θα επιχειρηθεί ξανά οτιδήποτε στο Αιγαίο, διαφορετικά τα νησιά μας θα είναι ο επόμενος στόχος των Τούρκων.

Shares