Κυριακή , 14 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Οι ΗΠΑ βάζουν τέλος στην υποχρέωση επίδειξης τεστ κορωνοϊό για τους ταξιδιώτες

Μέχρι στιγμής, οι ταξιδιώτες πτήσεων εξωτερικού είχαν την υποχρέωση αρνητικού τεστ που είχε γίνει λιγότερο από μία ημέρα από την απογείωση – Η κατάργηση του μέτρου ισχύει από την Κυριακή στις 12:01 το μεσημέρι.

Την άρση του αρνητικού τεστ κορωνοϊού για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στις ΗΠΑ με αεροπλάνο ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Η διαδικασία είχε αυστηροποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2021, λόγω της μετάλλαξης Omicron. Όλοι οι ταξιδιώτες άνω των 2 ετών, έπρεπε να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ που είχε γίνει λιγότερο από μία ημέρα πριν την απογείωση, ανεξαρτήτως της κατάστασης εμβολιασμού.

Σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο, η απόφαση κατάργησης του μέτρου τίθεται σε ισχύ από την ερχόμενη Κυριακή στις 12:01 το μεσημέρι (τοπική ώρα). Η άρση αυτής της απαίτησης ήρθε μετά τις έντονες πιέσεις που άσκησαν αεροπορικές εταιρείες και ο ταξιδιωτικός κλάδος.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έκριναν με βάση την επιστήμη και τα δεδομένα ότι αυτή η απαίτηση δεν είναι πλέον αναγκαία. Τα CDC θα επαναξιολογήσουν αυτή την απόφαση σε 90 ημέρες, είπε ο αξιωματούχος. «Αν προκύψει ανάγκη να επιβληθεί εκ νέου μια απαίτηση επίδειξης τεστ πριν από την αναχώρηση – μεταξύ άλλων λόγω μιας νέας, ανησυχητικής παραλλαγής – τα CDC δεν θα διστάσουν να δράσουν», σημείωσε.

 

Έντονες διαμαρτυρίες των αεροπορικών εταιρειών

Ο διευθύνων σύμβουλος της American Airlines, ο Ρόμπερτ Ισομ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε ένα συνέδριο ότι οι απαιτήσεις επίδειξης τεστ είναι «ανόητες» και «καταθλιπτικές» για ταξίδια αναψυχής και επαγγελματικά ταξίδια.

Οι αεροπορικές εταιρείες τονίζουν ότι πολλοί Αμερικανοί δεν κάνουν διεθνή αεροπορικά ταξίδια επειδή ανησυχούν ότι θα βρεθούν θετικοί στον ιό και θα μείνουν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό.

Ο Ισομ ανέφερε ότι το 75% των χωρών που εξυπηρετούν οι American Airlines δεν έχει απαιτήσεις επίδειξης τεστ.

«Είμαστε πραγματικά αγανακτισμένοι και αυτό είναι κάτι που δεν βλάπτει μόνο τα ταξίδια στις ΗΠΑ, αλλά απλώς δεν βγάζει νόημα», είπε την περασμένη εβδομάδα.

 

Κλείσιμο
Τον Δεκέμβριο, τα CDC αυστηροποίησαν τις απαιτήσεις για τους διεθνείς ταξιδιώτες των αερομεταφορών να διαθέτουν ένα αρνητικό τεστ εντός μιας ημέρας και όχι τριών ημερών από την άφιξή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares