Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Οι ΗΠΑ στηρίζουν πάλι την Τουρκία! Στηρίζουν τους Ουιγούρους που είναι Τούρκοι, κατά δήλωση τους…

Δείτε την τοποθέτηση τους…

«Καλούμε το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα να τερματίσει αμέσως αυτές τις φρικτές πρακτικές και να ζητήσουμε από όλα τα έθνη να ενώσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες απαιτώντας τον τερματισμό αυτών των απάνθρωπων καταχρήσεων».

MICHAEL R. POMPEO
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Τι συμβαίνει στο Σιντζιάνγκ;

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα διεξάγει μια στοχευμένη εκστρατεία εναντίον γυναικών, ανδρών και παιδιών του Ουιγού, και μελών άλλων τουρκικών μουσουλμανικών μειονοτικών ομάδων στο Σινγιάνγκ της Κίνας. Οι τεκμηριωμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιλαμβάνουν μεθόδους καταναγκαστικού ελέγχου του πληθυσμού, καταναγκαστική εργασία, αυθαίρετη κράτηση σε στρατόπεδα internment, βασανιστήρια, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, μαζική παρακολούθηση, οικογενειακός διαχωρισμός και καταστολή της πολιτιστικής και θρησκευτικής έκφρασης.

Δείτε βίντεο ΕΔΩ

Τα τελευταία χρόνια, αυτές οι τρομερές καταχρήσεις έχουν αυξηθεί μέσω κυβερνητικών πολιτικών με το πρόσχημα και την αιτιολόγηση της καταπολέμησης των «τριών κακών» του «εθνικού αυτονομισμού, του θρησκευτικού εξτρεμισμού και της βίαιης τρομοκρατίας».

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, οι μελετητές, οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι δημοσιογράφοι, οι δεξαμενές σκέψης και οι επιζώντες από τα στρατόπεδα Xinjiang έχουν παράσχει άφθονες πληροφορίες που τεκμηριώνουν αυτές τις καταχρήσεις, όπως:

-Ο καταναγκαστικός έλεγχος του πληθυσμού μέσω της αναγκαστικής άμβλωσης, της αναγκαστικής αποστείρωσης και της ακούσιας εμφύτευσης του ελέγχου των γεννήσεων.

-Η κράτηση περισσότερων από ενός εκατομμυρίου Ουιγούρων, εθνοτικών Καζακστάν, εθνοτικών Κιργιζιών, και μελών άλλων μουσουλμανικών μειονοτικών ομάδων σε στρατόπεδα εξόρυξης ·

-Αναγκαστική εργασία σε εγκαταστάσεις κοντά ή συνδεδεμένες με τους καταυλισμούς

-Η καταστροφή και το κλείσιμο τζαμιών και άλλων θρησκευτικών χώρων, η αποτροπή της συμμετοχής των νέων σε θρησκευτικές δραστηριότητες, η αναγκαστική πολιτική καθοδήγηση ή η «επανεκπαίδευση».

Έλεγχος αναγκαστικού πληθυσμού

Το Κ.Κ.Κ. διαπράττει μια συνεχή εκστρατεία καταναγκαστικής αποστείρωσης, αναγκαστική άμβλωση και ακούσια εμφύτευση ελέγχου των γεννήσεων. Πρόσφατες, τεκμηριωμένες αποδείξεις για αυτές τις πρακτικές στο Σινγιάνγκ συνάδουν με δεκαετίες πρακτικών του Κ.Κ.Κ. που δείχνουν απόλυτη περιφρόνηση για την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής και τη βασική ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Καλούμε το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα να τερματίσει αμέσως αυτές τις φρικτές πρακτικές και να ζητήσουμε από όλα τα έθνη να ενώσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες απαιτώντας τον τερματισμό αυτών των απάνθρωπων καταχρήσεων.

Καταναγκαστική εργασία

Από το 2017, το ΚΚΚ έχει επιταχύνει την εκστρατεία του για βίαιη καταστολή των Ουιγούρων και των μελών άλλων μουσουλμανικών μειονοτικών ομάδων μέσω εκτεταμένης και αυθαίρετης κράτησης και καταναγκαστικής εργασίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αρχές έχουν κρατήσει μέλη αυτών των ομάδων λόγω πλαστών «παραβιάσεων της πολιτικής γέννησης» Η χρήση καταναγκαστικής εργασίας από το Κ.Κ.Κ. για να στοχεύσει μέλη των εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτικών κοινοτήτων δεν περιορίζεται στην περιοχή Σινγιάνγκ και γίνεται όλο και περισσότερο σε ολόκληρη την Κίνα μέσω συμφωνιών που διευκολύνονται από την κυβέρνηση του ΚΚΚ με κατασκευαστές του ιδιωτικού τομέα. Η κυβέρνηση επέκτεινε αυτήν την εκστρατεία μέσω της μεταφοράς περισσότερων από 80.000 κρατουμένων σε καταναγκαστική εργασία σε 19 άλλες επαρχίες κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς του 2019, σύμφωνα με εκτιμήσεις ΜΚΟ και εκθέσεις μέσων. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εξέδωσαν επιχειρηματική συμβουλή για να προειδοποιήσουν τις επιχειρήσεις σχετικά με τους κινδύνους των συνδέσμων αλυσίδας εφοδιασμού με οντότητες που εμπλέκονται σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , συμπεριλαμβανομένης της καταναγκαστικής εργασίας, στο Xinjiang και αλλού στην Κίνα.

Παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας

Το Κ.Κ.Κ. είναι από τους χειρότερους παραβάτες της θρησκευτικής ελευθερίας στον κόσμο και συνεχίζει να δείχνει κατάφωρη αδιαφορία για τη θρησκευτική ελευθερία και ασκεί ακραία εχθρότητα σε μέλη όλων των θρησκευτικών θρησκειών, συμπεριλαμβανομένων των Προτεσταντών, των Καθολικών, των Θιβετιανών Βουδιστών, των Ουιγούρων Μουσουλμάνων και του Φάλουν Γκονγκ. Η εκστρατεία καταστολής του ΚΚΚ εναντίον Μουσουλμάνων Ουιγούρων και μελών άλλων μειονοτικών ομάδων στο Σινγιάνγκ συνεχίζει να κλιμακώνεται. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ουιγούροι, εθνοτικές Καζακστάν και μέλη άλλων μειονοτικών μουσουλμανικών ομάδων κρατούνται αυθαίρετα σε στρατόπεδα εξόρυξης από τον Απρίλιο του 2017. Στην πράξη, το ΚΚΚ στοχεύει στην καθημερινή έκφραση ισλαμικής πίστης όπως η κατοχή ενός Κορανίου, η προσευχή, η αποφυγή αλκοόλ ή καπνού. , νηστεία κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, καθώς και κοσμικές πτυχές του μη κινεζικού πολιτισμού, όπως η γλώσσα Uyghur και η μουσική Uyghur.

stage.gov

Shares