Σάββατο , 12 Ιουνίου 2021

Oι Ινδοί ”κάρφωσαν” τους Πακιστανούς: ”Έστειλαν στρατό στο Αρτσάχ” – Η Αρμενία απέρριψε την πρόταση της Μόσχας για συνομιλίες…

Γερεβάν: ”Θα χρησιμοποιήσουμε Iskander”…

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο Αρτσάχ. Το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει μόνο τους Τούρκους και τους τζιχαντιστές στο πλευρό του, αλλά και Πακιστανούς!

Αυτό αναφέρει ένα από τα μεγαλύτερα ινδικά ΜΜΕ.

”Πακιστανικές ΕΔ μάχονται εναντίον της Αρμενίας σύμφωνα με αναφορές. Μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ δύο Αζέρων έκανε λόγο σχετικά με την παρουσία Πακιστανών στρατιωτών.”

Η συνομιλία που καταγράφηκε:

”Η πλευρά μας λέει ότι έχουμε πάρει επίσης το βουνό Marv. Από την πλευρά του Agdam, έχουν συγκεντρώσει Πακιστανούς στρατιώτες και τους έχουν πάρει προς το Agdam”, αναφέρει το ινδικό zeenews.

Το Γερεβάν απορρίπτει την πρόταση Μόσχας

Η Μόσχα, η οποία έχει στρατιωτική συμμαχία με την Αρμενία, αλλά και καλές σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν, ζητά επανειλημμένα τον τερματισμό των μαχών και πρότεινε να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν δήλωσε την Τετάρτη ότι οι συνομιλίες με το Αζερμπαϊτζάν δεν είναι αποδεκτές.

“Δεν είναι πολύ κατάλληλο να μιλάμε για σύνοδο κορυφής μεταξύ της Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν-Ρωσίας σε μια εποχή εντατικών εχθροπραξιών”, δήλωσε ο Πασιανάν στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax της Ρωσίας.

“Απαιτείται κατάλληλη ατμόσφαιρα και συνθήκες για διαπραγματεύσεις”, τόνισε ο ίδιος.

Πρωθυπουργός Αρμενίας: Τι αναφέρει για το ενδεχόμενο χρήσης πυραύλων Ισκαντέρ

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν αναφέρθηκε στο αν το Γερεβάν σκοπεύει να αναπτύξει συστήματα βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας Iskander και μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-30 κατά του Αζερμπαϊτζάν, στον απόηχο της χρήσης πυραυλικών συστημάτων και εμπρηστικών όπλων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από το Μπακού.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο Πασινιάν επιβεβαίωσε πως η ασφάλεια της Αρμενίας και των πολιτών της είναι προτεραιότητα για τη χώρα.

”Το χρέος μας είναι να εμποδίσουμε την επιδείνωση της κατάστασης και να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που αφορούν τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα” ανέφερε στον Τύπο ο ίδιος.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της χώρας είχε προειδοποιήσει πως το Γερεβάν ίσως χρειαστεί να κάνει χρήση οπλικών συστημάτων μεγαλύτερης εμβέλειας και δύναμης, αφότου το Αζερμπαϊτζάν κατέφυγε στη λύση πυραυλικών συστημάτων μεγαλύτερης εμβέλειας στο διαφιλονικούμενο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Τα συντρίμμια του SU-25 που κατέρριψε τουρκικό F-16

Η Αρμενία δημοσιοποίησε σήμερα σε κυβερνητικό ιστότοπο φωτογραφίες από τα συντρίμμια ενός πολεμικού αεροπλάνου SU-25, όπως αναφέρει, που καταρρίφθηκε από τουρκικό F-16.

Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν έχουν αρνηθεί την κατηγορία του Ερεβάν ότι τουρκικό μαχητικό αεριωθούμενο F-16 κατέρριψε το αρμενικό αεροπλάνο σκοτώνοντας τον πιλότο του.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε σήμερα πως ο πιλότος ήταν ο επισμηναγός Βαλέρι Ντανέλιν.

https://twitter.com/301_AD/status/1311228351638654976

https://twitter.com/BabakTaghvaee1/status/1311190093235924992

https://twitter.com/KarabakhRecords/status/1311247319673769984

 

https://twitter.com/KarabakhRecords/status/1311239397073977344

https://twitter.com/KarabakhRecords/status/1311229441658494976

pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares