Δευτέρα , 8 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Οι Γερμανοί, φοβούμενοι την έλλειψη αερίου, άρχισαν να αγοράζουν ηλεκτρικές θερμάστρες

Οι Γερμανοί, φοβούμενοι τις ελλείψεις φυσικού αερίου το φθινόπωρο και το χειμώνα, αγοράζουν περισσότερες ηλεκτρικές θερμάστρες, αν και οι ενώσεις προστασίας των καταναλωτών προειδοποιούν για τον αντιοικονομικό χαρακτήρα αυτού του τύπου θέρμανσης.

«Βλέπουμε ζήτηση για θερμάστρες πάνω από το μέσο όρο», λένε η αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών προϊόντων Media Markt/Saturn.

Η αλυσίδα καταστημάτων δομικών υλικών Hornbach παρουσίασε 100 τοις εκατό μεγαλύτερη ζήτηση σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. «Η ζήτηση έχει αυξηθεί απότομα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες», λέει ο Florian Preuss από το Hornbach.

Εκτός από την τεράστια αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρικές θερμάστρες, έχει αυξηθεί και η ζήτηση για άλλες εναλλακτικές λύσεις αερίου, όπως σόμπες ξύλου και άνθρακα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο DPA, οι Γερμανοί πολίτες φοβούνται όλο και περισσότερο ότι η Ρωσία θα μπορούσε να σταματήσει εντελώς την παράδοση φυσικού αερίου στη Γερμανία.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το φθινόπωρο, όταν οι πολίτες επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές διακοπές, θα μπορούσε να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση για ηλεκτρικές θερμάστρες. Παράλληλα, οι σύλλογοι προστασίας των καταναλωτών προειδοποιούν για τις υψηλές τιμές θέρμανσης με τέτοιες συσκευές και επισημαίνουν ότι η ηλεκτρική θέρμανση ενδείκνυται μόνο σε περίπτωση βραχυπρόθεσμης βλάβης ή έλλειψης θέρμανσης.

 

slobodenpecat.mk

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares