Τρίτη , 6 Δεκεμβρίου 2022

Οι Γερμανοί αντιστέκονται στην Νέα Τάξη Πραγμάτων και την αύξηση των τιμών – Ντοκουμέντο

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν ξανά στους δρόμους κυρίως σε πόλεις της ανατολικής Γερμανίας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης καθώς οι τιμές εκτινάσσονται στα ύψη.

Η αστυνομία είπε ότι περίπου 6.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε περισσότερες από 12 πόλεις στο βορειοανατολικό κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία το βράδυ της Δευτέρας. Μόνο στην πρωτεύουσα του κρατιδίου Schwerin, περίπου 1.600 προσήλθαν να διαδηλώσουν, ενώ αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν συγκεντρώσεις στις πόλεις Wismar, Parchim, Ludwigslust, Güstrow, Neubrandenburg, Neustrelitz και Waren an der Müritz, μεταξύ άλλων.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν επίσης στους δρόμους στις ανατολικές πολιτείες της Σαξονίας, της Θουριγγίας και της Σαξονίας-Άνχαλτ. Μετά από ένα διάλειμμα ενός μήνα, το εξτρεμιστικό και ισλαμοφοβικό κίνημα Pegida συναντήθηκε ξανά για πρώτη φορά για αυτό που αποκαλεί «Μεγάλο βραδινό περίπατο της Δρέσδης».

Αρκετές εκατοντάδες υποστηρικτές του Pegida συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Neumarkt της Δρέσδης, ενώ σχεδόν ο ίδιος αριθμός κυρίως νεαρών συμμετείχαν σε αντιδιαμαρτυρία. Στην πόλη Μαγδεμβούργο, περίπου 150 χιλιόμετρα δυτικά του Βερολίνου, περίπου 1.100 άτομα προσήλθαν σε συγκέντρωση που διοργάνωσε το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία, ανακοίνωσε η αστυνομία. Εν τω μεταξύ στη Λειψία, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ συμμετεχόντων και αντιδιαδηλωτών κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας. Η πορεία, της οποίας ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν «πολύ χαμηλό τετραψήφιο εύρος», εμποδίστηκε από μια αντιδιαμαρτυρία με αρκετές εκατοντάδες συμμετέχοντες.

gazettengr.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares