Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Οι φωτογραφήσεις υπουργού κατά τη διάρκεια της θητείας του θα κοστίσουν 400.000 ευρώ!!!

 

Μία ανάλογη σύμβαση για προσωπικό φωτογράφο υπήρξε στο υπουργείο του και παλαιότερα

Ο Πράσινος αντικαγκελάριος θέλει να βγαίνει όμορφος διεκδικώντας στις επόμενες εκλογές το αξίωμα του Σολτς.

Με την Καγκελαρία φλερτάρει ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, μόνο που, για τις πολιτικές φιλοδοξίες του, θα επιβαρυνθούν αρκετά οι Γερμανοί φορολογούμενοι.

Ο 53χρονος Πράσινος αντικαγκελάριος δίνει τόσο μεγάλη έμφαση στην εμφάνισή του που αποφάσισε να κλείσει συμφωνία μ΄έναν φωτογράφο που αναλαμβάνει διασημότητες.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», το υπουργείο του θέλει να έχει στην διάθεση του έναν φωτογράφο, ο οποίος θα λάβει το ποσό των 400.000 ευρώ για τις φωτογραφήσεις του Γερμανού αντικαγκελάριου.

Ο προσωπικός του φωτογράφος θα συνοδεύει τον Χάμπεκ «τόσο σε ταξίδια στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό όπως επίσης και σε συναντήσεις του στο Βερολίνο».

Ποζάροντας ανέμελος στο φακό και φορώντας ένα λευκό πουκάμισο, ο Γερμανός υπουργός ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, σε μία περσινή φωτογράφηση στο νησί Ζιλτ της Μαύρης Θάλασσας, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Από την πλευρά του, ο γκουρού των δημοσίων σχέσεων, Γιο Γκρέμπελ τον έχει προειδοποιήσει ότι εάν θέλει να διαβεί το κατώφλι της Καγκελαρίας, θα πρέπει να είναι προσεκτικός: «Θα πρέπει να φαίνεται ότι είναι υπουργός», όπως του λέει συνεχώς. «Ο Χάμπεκ ανησυχεί για την εικόνα του ως αξιόπιστου υπουργού. Ως εκ τούτου, «πρέπει να αποφεύγει κάθε εμφάνιση που αναμιγνύει προσωπικά και κομματικά συμφέροντα με εκείνα του υπουργείου», εξηγεί ο Γιο Γκρέμπελ.

Μία ανάλογη σύμβαση για προσωπικό φωτογράφο υπήρξε στο υπουργείο του και παλαιότερα , από το 2015 έως το 2018. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Τύπου της Καγκελαρίας αναφέρει τέσσερις μόνιμους φωτογράφους τους οποίους και επιστρατεύει όπου απαιτείται.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης, για 4 χρόνια, η φωτογράφηση όλων όσοι πλαισιώνουν το υπουργείο, κοστίζει 390.000 ευρώ – «συνήθως το ποσό αυτό δεν εξαντλείται. Το υπουργείο Υγείας σπανίως χρησιμοποιεί φωτογράφους.

Αντιθέτως, στο υπουργείο Άμυνας, αυτός που έχει τα ηνία ,χρησιμοποιεί πολύ τον προσωπικό του φωτογράφο ποζάροντας δίπλα σε Γερμανούς στρατιώτες.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares