Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022

Οι Φινλανδοί εξετάζουν την κατασκευή τείχους στα σύνορα με τη Ρωσία

Η φινλανδική συνοριοφυλακή πρότεινε την κατασκευή φράχτη σε ορισμένα τμήματα των συνόρων με τη Ρωσία σε περίπτωση μαζικής εισροής προσφύγων. Η υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε την ιδέα


Η πρόταση για τείχος στα σύνορα περιλαμβάνεται σε πρόσφατη έκθεση της φινλανδικής συνοριοφυλακής. Ο επικεφαλής της συνοριοφυλακής Pasi Kostamovaara εξήγησε τη Δευτέρα σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από το φινλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Yle ότι το τείχος είναι απαραίτητο σε περίπτωση καταστροφικής εισροής προσφύγων – αυθόρμητης ή ειδικά οργανωμένης από τη Ρωσία.

Οι φινλανδοί συνοριοφύλακες δήλωσαν ότι το τείχος θα κοστίσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευαστεί στα πιο επικίνδυνα τμήματα των συνόρων με τη Ρωσία μήκους 1.300 χιλιομέτρων.

Η Φινλανδή υπουργός Εσωτερικών Krista Mikkonen, μιλώντας στο Yle, υποστήριξε την ιδέα των συνοριοφυλάκων.

“Γνωρίζουμε ότι η ύπαρξη φράχτη στα συνοριακά περάσματα και στα επικίνδυνα τμήματα των συνόρων μπορεί να είναι χρήσιμη. Νομίζω ότι είναι σημαντικό και το θέμα πρέπει να εξεταστεί”, δήλωσε ο Mikkonen.

Από τις 21 Σεπτεμβρίου, όταν ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε την κινητοποίηση, ο αριθμός των Ρώσων που περνούν τα φινλανδικά σύνορα έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, από τις συνήθεις περίπου τρεις χιλιάδες την ημέρα σε οκτώ με εννέα χιλιάδες την ημέρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares