Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Οι επιλογές για να ζεστάνετε το σπίτι σας οικονομικά και αποτελεσματικά

Κόστος θέρμανσης: Οι επιλογές για να ζεστάνετε το σπίτι σας οικονομικά και αποτελεσματικά

Για τις επιλογές που υπάρχουν ως προς τον οικονομικότερο και αποδοτικότερο τρόπο θέρμανσης, μίλησε στην ΕΡΤ ο μηχανολόγος μηχανικός και ενεργειακός επιθεωρητής Μ. Χριστοδουλίδης

Μπορούμε να ζεστάνουμε τα σπίτια μας φθηνότερα; Τις επιλογές που έχουμε για οικονομικότερη και αποδοτικότερη θέρμανση, παρουσίασε στην ΕΡΤ ο μηχανολόγος μηχανικός και ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης.

Ο ίδιος μίλησε για τον βέλτιστο τρόπο θέρμανσης, ο οποίος όπως είπε είναι η συνδυαστική, διότι «με αυτόν πετυχαίνουμε και φθηνότερη λειτουργία της θέρμανσης, αλλά και ποιοτικότερη».

Συμβουλεύοντας, είπε ακόμη: «Ανοίγουμε κουρτίνες, παντζούρια, ρολά σε όλα τα δωμάτια που έχουν νότιο νοτιοδυτικό νοτιοανατολικό προσανατολισμό για να μπαίνει μέσα από τα τζάμια. Ηλιακή ακτινοβολία και να προθερμαίνετε τα εσωτερικά στους εσωτερικούς χώρους των δωματίων, διότι θερμαίνονται τα δάπεδα, οι τοίχοι κλπ. Άρα λοιπόν έχουμε πετύχει μια προθέρμανση. Με αυτό τον τρόπο εκμεταλλευόμαστε παθητικά τη θέρμανση του κτιρίου».

«Ο καθένας μας εξετάζει αυτά τα επιμέρους στοιχεία και επιλέγει ότι καλύτερο μπορεί να κάνει για να έχει εξοικονόμηση ενέργειας και να πληρώνει λιγότερα χρήματα» είπε ακόμη, μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares