Πέμπτη , 5 Αυγούστου 2021
Τελευταία Νέα

Οι δηλώσεις του Υπ.Εθνικής Άμυνας για τα υποβρύχια που «γέρνουν» που προκαλούν αντιδράσεις….

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αρνείται ότι τα υποβρύχια που πήρε η Ελλάδα είναι ελαττωματικά ,και ισχυρίζεται ότι είναι αόρατα από τους Τούρκους 

Η υπόθεση της προμήθειας από το ελληνικό κράτος των υποβρυχίων «Τype – 214» αρχικά από την Γερμανική εταιρεία HDW, η οποία στην πορεία συγχωνεύθηκε με γερμανικό όμιλο Thyssen – Krupp (2005) ο οποίος και εξαγόρασε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στην συνέχεια τα μεταπώλησε στην Abu Dhabi Mar από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αποτελεί μια σκανδαλώδη διαδικασία από την πρώτη στιγμή.

Το κόστος ωστόσο ο Ν.Παναγιωτόπουλος αναφέρει πως δεν γνωρίζει ποιο είναι, συνεχίζει και αναφέρει ότι η κλίση που εμφάνισαν είναι φυσιολογική κατά την διάρκεια δοκιμής θέλοντας να μας πείσει ότι δεν είναι ελαττωματικά και μας τα παρουσιάζει ως  όπλα για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

Αυτό που είχε συμβεί είναι με το πρωτότυπο υποβρύχιο το οποίο σε κάποιες δοκιμές, στην Βόρεια Θάλασσα και υπό συγκεκριμένες συνθήκες – 5 μποφόρ – παρουσίασε μια κλίση που είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό.

​Αντίστοιχο περιστατικό θα μπορούσε να προκύψει με οτιδήποτε ακόμα και με τα Μπελαρά. Κάτι εντελώς φυσιολογικό. Έγιναν παρεμβάσεις διορθώθηκε η κλίση και από την στιγμή που εντάχθησαν στις δομές του Πολεμικού Ναυτικού δεν είχαν κανένα πρόβλημα και απέδειξαν την αξία τους στο πεδίο στην πρόσφατη κρίση.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares