Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Οι αρχές απέλασαν τον δικηγόρο Σαλάχ Χαμούρι

Παλαιστίνη: Διαδηλώσεις στη Δυτική Όχθη για την ακρίβεια - Τουλάχιστον 9 συλλήψεις

Οι αρχές του Ισραήλ απέλασαν σήμερα το πρωί τον Γαλλοπαλαιστίνιο δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Σαλάχ Χαμούρι, που κρατείτο χωρίς να του έχουν απαγγελθεί επίσημες κατηγορίες σε ισραηλινές φυλακές από τον Μάρτιο, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Σαλάχ Χαμούρι “απελάθηκε σήμερα το πρωί στη Γαλλία ύστερα από απόφαση της υπουργού Εσωτερικών Αγελέτ Σακέντ να του αφαιρέσει το καθεστώς του μόνιμου κατοίκου”, ανέφερε σε ανακοίνωση το ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικών.

Η οικογένεια και οι υποστηρικτές του Χαμούρι ανέμεναν την απέλασή του σήμερα το πρωί με πτήση από το Τελ Αβίβ στο Παρίσι με την ισραηλινή εταιρία El AL.

Ο 37χρονος Χαμούρι είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο σε τρεις μήνες διοικητικής κράτησης, αμφιλεγόμενο μέτρο το οποίο επιτρέπει στο Ισραήλ να φυλακίζει υπόπτους χωρίς επίσημες κατηγορίες. Ο Χαμούρι, που θεωρείται ύποπτος από το Ισραήλ ότι έχει σχέσεις —ο ίδιος αρνείται την κατηγορία— με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), μια οργάνωση που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική από το εβραϊκό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενημερώθηκε στα τέλη Νοεμβρίου ότι τον Δεκέμβριο θα απελαυνόταν στη Γαλλία.

Η απέλαση του Σαλάχ Χαμούρι αποτελεί “δοκιμασία” για τους κατοίκους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, δήλωσε πρόσφατα η δικηγόρος του Λεά Τσεμέλ, εκφράζοντας φόβους ότι η μελλοντική ισραηλινή κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περισσότερες ανακλήσεις αδειών παραμονής από Παλαιστινίους που έχουν γεννηθεί στην πόλη, στην οποία θεωρούν ιερή οι πιστοί τριών θρησκειών.

Πηγή: capital.gr

Shares