Πέμπτη , 6 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

«Οι άνδρες μπορούν να είναι και έγκυοι» – Χαμός στη Γαλλία με την προώθηση νέων ηθών κι εθίμων

Την Τετάρτη, μια αφίσα που δημιουργήθηκε για τον Οικογενειακό Προγραμματισμό που δείχνει έναν έγκυο τρανς άνδρα και δημοσιεύτηκε στο Twitter προκάλεσε αίσθηση. Παραγωγή του εικονογράφου Laurier The Fox , ο ίδιος τρανς, το σχέδιο συνοδεύεται από την ακόλουθη λεζάντα: «Στο Σχεδιασμό, ξέρουμε ότι οι άνδρες μπορούν επίσης να είναι έγκυοι».

«Με αυτό το είδος γελοίας επικοινωνίας, ο Οικογενειακός Προγραμματισμός μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε φαρμακείο κοινωνικής προπαγάνδας , επέκρινε η Laure Lavalette, βουλευτής RN από το Var και εκπρόσωπος της ομάδας στην Εθνοσυνέλευση. 

Μέχρις στιγμής μόνο το Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν αντιδρά δυνατά στην προπαγάνδα υπέρ των νέων ηθών κι εθίμων. Αντίθετα τα υπόλοιπα κόμματα ‘σιωπούν ηχηρά’.

Η προεδρική πλειοψηφία ήταν σχετικά σιωπηλή. Στα τέλη Ιουνίου, η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν έκανε ένα από τα πρώτα της ταξίδια στα κεντρικά γραφεία του Γαλλικού Κινήματος για τον Οικογενειακό Προγραμματισμό στο Παρίσι. Μια επίσκεψη για να «σημαδέψει την υποστήριξή μας» σε «αυτούς που ενεργούν σε καθημερινή βάση» για τα δικαιώματα των γυναικών. Και αυτό λίγες μέρες μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αμερικής να καταργήσει το ομοσπονδιακό δικαίωμα για εκούσια διακοπή της εγκυμοσύνης.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares