Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν άρον-άρον βάση ελικοπτέρων στη Συρία λόγω της τουρκικής εισβολής

Καμία παρέμβαση πέραν των λεκτικών από μέρους της Δύσης

Συριακές πηγές ανέφεραν ότι οι Αμερικανοί και σύμμαχοί τους αποχώρησαν από τη βάση ελικοπτέρων «Lafarge» κοντά στο χωριό Χιράμπ Ασάκ στην ανατολική επαρχία του Χαλεπίου, λόγω επικείμενης τουρκικής εισβολής.

Έτσι για ακόμα μια φορά η Δύση αφήνει ελεύθερο το πεδίο στις επεκτατικές διαθέσεις της Άγκυρας.

Η αποχώρηση ήρθε λίγες μέρες αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση βάθους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, μηχανήματα εκσκαφέων και μπουλντόζες πραγματοποιούσαν εντατικές επιχειρήσεις γεώτρησης στην περιοχή Χιράμπ Ασάκ και ότι στο Άιν αλ Αραμπ (Κομπάνι), τέσσερα οχήματα του Διεθνούς Συνασπισμού έφθασαν στην περιοχή γεώτρησης στις 15 Μαΐου.

Δεν έγιναν σαφείς οι λόγοι για τις ανασκαφικές επιχειρήσεις, αν ήταν μέρος των ενισχύσεων του συνασπισμού ή σχέδιο κατασκευής αεροδρομίου, βάσης ή άλλου είδους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή Χιράμπ Ασάκ φιλοξενούσε μια στρατιωτική βάση ελικοπτέρων του Διεθνούς Συνασπισμού πριν αποσυρθεί από αυτήν μετά τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας «Πηγή Ειρήνης» το 2019.

Αυτή η βάση του Συνασπισμού «Lafarge», ήταν παλαιότερα ένα εργοστάσιο τσιμέντου, ανατολικά του Άιν αλ Αραμπ (Κομπάνι), και τα αμερικανικά ελικόπτερα ξεκίνησαν να «σκοτώσουν τον αλ Μπαγκντάντι» στο Ιντλίμπ αυτόν τον Φεβρουάριο, αφού προσγειώθηκαν εκεί από το Ιράκ και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Ιντλίμπ.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares