Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Οι αγρότες ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής

Αγρότες συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους στην πλατεία της Αγιάς Λάρισας. Ζήτησαν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής και εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα, που δίνουν στους εμπόρους


Η συγκέντρωση συνέπεσε χρονικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για αποζημίωση τριακοσίων ευρώ ανά παραγωγικό στρέμμα καλλιέργειας μήλου για την περιφερειακή ενότητα Λάρισας. Οι συγκεντρωμένοι ανέφεραν ότι είναι μία ανάσα, όμως συμπλήρωσαν ότι το χαμένο εισόδημά τους ξεπερνά κατά πολύ το ποσό που ανακοινώθηκε, σύμφωνα με την ερτ.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν επίσης παραγωγοί από άλλες περιοχές, που ζήτησαν από το υπουργείο να ανακοινώσει άμεσα το ύψος της ήσσονος σημασίας αποζημίωσης για το μήλο και γι` αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη είναι η διασταύρωση των στοιχείων, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα το υπουργείο να ανακοινώσει ανάλογες de minimis αποζημιώσεις για το μήλο στις ΠΕ Καστοριάς, Κοζάνης, Πιερίας, Φλώρινας και Μαγνησίας. Τις επόμενες κινήσεις τους θα συζητήσουν οι αγρότες την ερχόμενη Κυριακή, στη Νίκαια Λάρισας, στη συνέλευση που έχει συγκαλέσει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares