Τρίτη , 29 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

OI ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ!Η δόση θα εκταμιευθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου…

OI ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ!Η δόση θα εκταμιευθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου...

«Ενημερώθηκα ότι το EwG επιβεβαίωσε ότι όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις της τρίτης αξιολόγησης έχουν ολοκληρωθεί», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

«Η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτουμένων επιβεβαιώνει τα δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα και την συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας. Το συμβούλιο του ESM αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του προγράμματος του ESM μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών των εθνικών κοινοβουλίων. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της υποδόσης των 5,7 δισ. ευρώ στο β’ μισό του Μαρτίου” αναφέρει.

Όπως τονίζει ο επικεφαλής του Eurogroup «μπαίνουμε τώρα στην τελευταία φάση του ελληνικού προγράμματος του ESM. Η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση είναι σε εξέλιξη. Το ίδιο και η τεχνική συζήτηση για τα πιθανά νέα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Η Ελλάδα άρχισε να επιστρέφει στην χρηματοδότηση από τις αγορές και η ελληνική κυβέρνηση δουλεύει σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης, η οποία θα είναι κρίσιμη στον καθορισμό του μετά-πρόγραμμα πλαισίου. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να γυρίσει σε ένα εξίσου κανονικό βηματισμό με τους ευρωπαίους εταίρους και να αφήσει πίσω τις ημέρες της κρίσης».
newmoney

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares