Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-3: Πέρασε από Κρήτη και χτίζει σερί

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε 3-1 των Κρητικών.

Το νικηφόρο του σερί στο πρωτάθλημα συνέχισε ο ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησε εύκολα με 3-1 του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πέτυχε ένα γκολ στο 15’ με τον Σφιντέρσκι, με τους Κρητικούς στη συνέχεια να μην μπορούν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση. Εξάλλου και οι δύο ομάδες αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα απουσιών.

Στο 58’ ο Κούρτιτς με εκτέλεση φάουλ έγραψε το 2-0 και στο 71’ ο Αουγκούστο έγραψε το 3-0 για τον ΠΑΟΚ, μιας και ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να βρει τρόπο να απειλήσει τον Πασχαλάκη. Ο Ναμπί πάντως στο 90+1’ με σουτ κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής, για το τελικό 1-3.

Αυτή ήταν η 10 νίκη του ΠΑΟΚ στα τελευταία 11 παιχνίδια με τον ΟΦΗ, ενώ τερματίστηκε το αήττητο σερί των 11 αγώνων της ομάδας του Νίκου Νιόπλια.

 

Πώς παρατάχθηκαν
Λιγοστές παρεμβάσεις έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην ενδεκάδα, σε σχέση με το παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Βιεϊρίνια πήρε τη θέση του καταπονημένου Σίντκλεϊ, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Ροντρίγκο, αφού ο Τέιλορ έμεινε εκτός αποστολής.

Από την άλλη, ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-3-3 και λόγω απουσιών υπήρχαν αρκετές εκπλήξεις. Ο Ουές έπαιξε ως εξτρέμ, ενώ ρόλο κόφτη ανέλαβε ο Σελίμοβιτς.

Φορτσάτος Σφιντέρσκι και γκολ
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με τον Σφιντέρσκι να απειλεί στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα, με το σουτ του να περνά άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Πολωνός πάλι είχε τελική και στο 4’ ο Επασί απέκρουσε σε κόρνερ το νέο σουτ του.

Στο 12’ ο ΟΦΗ άγγιξε το γκολ, αλλά ο Βιεϊρίνια έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Ντουρμισάι. Στο 15’ όμως ο Σφιντέρσκι πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα, με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζίβκοβιτς, για το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ είχε κάποιες προσπάθειες για γκολ στα επόμενα λεπτά, με κάποια άστοχα σουτ των Σβαμπ και Αουγκούστο, με τον ΟΦΗ να κερδίζει μέτρα μετά το 20’.

Ο Νέιρα με διάφορες ενέργειες προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του «Δικεφάλου του Βορρά». Στο 24’ η κεφαλιά του Πασαλίδη δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 33’ το σουτ του Νέιρα κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

 

Κατοχή ο ΟΦΗ, γκολ ο ΠΑΟΚ
Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε, με τον ΠΑΟΚ να έχει παραχωρήσει χώρο στον ΟΦΗ, ο οποίος έκανε επιθέσεις, αλλά χωρίς να ρισκάρει. Εξάλλου η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έψαχνε τις αντεπιθέσεις.

Στο 58’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο έξω από την περιοχή και ο Κούρτιτς με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 0-2.

Ο ΟΦΗ δεν έδειχνε ικανός να αντιδράσει και στο 71’ ο Αουγκούστο με πλασέ μετά από ασίστ του Ζίβκοβιτς, σημείωσε το 0-3.

Στο 75’ ο Ντε Γκουζμάν εκτέλεσε το φάουλ, με τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ. Στο 87’ ένα σουτ του Ναμπί πέρασε πάνω από την εστία του ΠΑΟΚ.

 

Το γκολ της τιμής
Η πίεση του ΟΦΗ απέδωσε στις καθυστερήσεις, καθώς στο 90+1’ ο Ναμπί με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-3.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Πασαλίδης, Διαμαντής, Κοροβέσης (65’ Γρίβας), Σελίμοβιτς, Ντε Γκούζμαν, Νέιρα (84’ Γιαννούλης), Ουές (84’ Μπαλογιάννης), Ντουρμισάι, Φαν Ντάινεν.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (77’ Σίντγκλεϊ), Κούρτιτς, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (85’ Κωνσταντέλιας), Αουγκούστο (72’ Εσίτι), Μπίσεσβαρ (77’ Μιτρίτσα), Σφιντέρσκι (72’ Άκπομ).

 

 

Πηγή: onsports.gr

Shares