Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Οδηγούμαστε σε ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ των Βαλκανίων; Σε εξέλιξη η “Βαλκανική Άνοιξη”…

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις είναι αυτό το διάστημα στο Μαυροβούνιο, στη Σερβία και στην Αλβανία, με πολλούς να ονομάζουν την κατάσταση αυτή «βαλκανική άνοιξη».

Όλα ξεκίνησαν με ένα άρθρο της βρετανικής ‘The Independent’ η οποία σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα ήταν η αφορμή για τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Αλβανία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά μέσα υπάρχει μια μυστική καταγραφή που δείχνει έναν γνωστό τοπικό μεγιστάνα να παραδίδει ένα φάκελο μετρητών σε έναν συνεργάτη του πρώην αρχηγού του Μαυροβουνίου.

Οι διαδηλώσεις δεν διαφέρουν στις τρεις βαλκανικές χώρες. Αλβανικό δημοσίευμα αναφέρει πως «Κοινές αντιδράσεις και συνθήματα. Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί από τα μεγάλα και διεφθαρμένα καθεστώτα, υπάρχει μια συσσωρευμένη οργή ετών και ίσως δεκαετιών».

Οδηγούμαστε σε αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια; Μήπως κάποιοι είναι πίσω από όλο αυτό ή πραγματικά μπορεί να είναι αυθόρμητες οι διαδηλώσεις; Ερωτήματα σχεδόν ρητορικά καθώς όλοι πάνω κάτω γνωρίζουμε τις απαντήσεις…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares