Τρίτη , 9 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Οδηγός ΤΑΧΙ κατηγορείται για πλαστογραφία, απάτη κατ’ επάγγελμα και επικίνδυνη οδήγηση

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών επαγγελματιών οδηγών, συνελήφθη στο Μοναστηράκι από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, οδηγός ΤΑΧΙ κατηγορούμενος για πλαστογραφία, απάτη κατ’ επάγγελμα και επικίνδυνη οδήγηση.

Ειδικότερα, ο οδηγός αρχικά εντοπίστηκε να αρνείται τη μίσθωση του οχήματός του σε δύο διαφορετικούς πελάτες, καθότι ο προορισμός τους δεν ήταν της αρεσκείας του, ενώ στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι του έγινε σήμα να σταματήσει, εκείνος το αγνόησε.

Ταυτόχρονα παραβίασε διπλή διαχωριστική λωρίδα ενώ εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας πραγματοποιώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά ακινητοποιήθηκε από τους τροχονόμους.

Σε ενδελεχή έλεγχο που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο οδηγός κατείχε πλαστή ειδική άδεια οδήγησης ΤΑΞΙ, αφού η γνήσια είχε λήξει και δεν είχε ανανεωθεί, καθότι ήταν υπότροπος πειθαρχικών παραβάσεων.

Επιπροσθετα, δεν είχε θέσει σε λειτουργία το ταξίμετρο από τις 15-3-2022, έχοντας διανύσει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα περί τα 20.000 km, χωρίς την έκδοση αποδείξεων, με σκοπό την αποφυγή καταβολής του αναλογούντος φόρου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

real.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares