Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Οχυρώνουν τον Δνείπερο οι Ρώσοι, κατέρριψαν ουκρανικό Mi-8

Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε νέα επίθεση της τακτικής ομάδας ουκρανικού τάγματος στην περιοχή Χερσώνα-Στήνουν οχυρώσεις οι Ρώσοι στη δεξιά όχθη του Δνείπερου


Η Ρωσία φαινομενικά ετοιμάζεται να χάσει την πόλη Χερσώνα και ολόκληρη την αριστερή όχθη του Δνείπερου. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζονται να υπερασπιστούν τη δεξιά όχθη του ποταμού. Αντικρουόμενες εκτιμήσεις υποστηρίζουν πως η φαινομενική υποχώρηση αφορά τακτικό ελιγμό προς παραπλάνηση των ουκρανικών στρατευμάτων.

Οι Ρώσοι κατασκευάζουν αυτήν τη στιγμή τρεις σειρές χαρακωμάτων και αποθήκες στη δεξιά πλευρά του Δνείπερου, αναφέρει αναλυτή OSINT, επικαλούμενος δορυφορικές εικόνες. Αυτές οι αμυντικές θέσεις χρησιμοποιούν φυσικά και τεχνητά εμπόδια όπως ο ποταμός Δνείπερος και τα πολυάριθμα κανάλια στην περιοχή Χερσώνα.

 

Αυτές οι αμυντικές γραμμές αποτελούνται από χαρακώματα που υποστηρίζονται από θέσεις για τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. Παρόμοιες άμυνες υπάρχουν και στις τρεις γραμμές και κατά μήκος του μεγαλύτερου μήκους της δεξιάς όχθης του Δνείπερου.

Έτσι μοιάζουν οι περισσότερες θέσεις κατά μήκος της δεξιάς όχθης του Δνείπερου. Δύο σειρές χαρακωμάτων και θέσεις για οχήματα.

Σε ορισμένα σημεία οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει εντυπωσιακές αμυντικές θέσεις. Στην τρίτη γραμμή άμυνας, 18 χιλιόμετρα από τον Δνείπερο, δημιουργήθηκε πρόσφατα αμυντική θέση, που αποτελείται από τρεις διαφορετικές αμυντικές γραμμές συν ένα κανάλι.

Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε την επίθεση της τακτικής ομάδας ουκρανικού τάγματος στην περιοχή Χερσώνα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

“Στην κατεύθυνση Νικολάεφ-Κριβόι Ρογκ, ρωσικές μονάδες, με την υποστήριξη του πυροβολικού, απέκρουσαν την επίθεση της τακτικής ομάδας τάγματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Ντουντσάνι, Νοβάγια Καμένκα, Μπελογκορόβκα, περιοχή Χερσώνας”, αναφέρει η έκθεση του ρωσικού στρατιωτικού τμήματος.

 

Σημειώνεται ότι ο εχθρός απωθήθηκε πίσω στις αρχικές του θέσεις. Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 110 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, 11 τεθωρακισμένα οχήματα και 13 αυτοκίνητα καταστράφηκαν.

Επιπλέον, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 14 πυραύλους από συστήματα MLRS HIMARS και “Vilkha” κοντά στη Νοβάγια Καχόβκα, Οτραντοκαμένκα, Κορσούνκα κοντά στη Χερσώνα και Σταρογκνάτοβκα, Γρούζσκο-Λομόβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ. Επίσης, στην περιοχή Χερσώνα, ένα ελικόπτερο Mi-8 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε.

 

Σύμφωνα με τη La Repubblica, η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ επέτρεψαν την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας εάν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις καταλάβουν τη Χερσώνα. Είναι γνωστό ότι επί του παρόντος, στα σύνορα με την περιοχή Χερσώνα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν συγκεντρώσει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό δυνάμεων για να επιχειρήσουν μια επίθεση προς αυτή την κατεύθυνση, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Χερσώνα είναι σημαντικό πλεονέκτημα και εργαλείο μόχλευσης σε διπλωματικούς και στρατηγικούς όρους. Σύμφωνα με τους συντάκτες, οι Ηνωμένες Πολιτείες διαπραγματεύονται για αυτό το θέμα με τη συμμαχία, καθώς και με το καθεστώς του Κιέβου.

Για το σκοπό αυτό, ο Λευκός Οίκος έστειλε πυραύλους για συστήματα αεράμυνας στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά UAV. Η Ουάσιγκτον σκοπεύει να πείσει τις ουκρανικές αρχές ότι η κατάληψη της Χερσώνας θα τους επιτρέψει να διαπραγματευτούν από θέση ισχύος, καθώς και να παράσχουν πρόσβαση στη θάλασσα.

https://twitter.com/Sinnaig/status/1589573614361116672?s=20&t=yZLmGyhuGD4hrOquQDGZQw

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares